Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Keď chlap, ktorého milujete nie je váš princ na bielom koni

by - júla 08, 2016

Autor: Samantha Young
Názov: Hrdina
Originál: Hero
Diel:---
Žáner: NA

Alexa Hollandová vždy pokladala svojho otca za hrdinu, ale iba do chvíle, keď odhalí, že ona a jej matka nie sú jeho jedinou rodinou. Zrazu sa zrútia všetky jej istoty, a preto chce od základov zmeniť svoj život. Začne si budovať vlastnú identitu, nechce mať nič spoločné s desivým tajomstvom, ktoré sa práve dozvedela.
Náhoda jej do cesty postaví Caina Carrawaya, ktorému jej otec takisto zničil detstvo a pre ktorého Caine prišiel o rodinu. Rozhodne sa pomôcť mu, ale on jej pomoc odmieta. Začne pracovať ako jeho osobná asistentka, lenže stále to medzi nimi iskrí. Caine totiž vie, že nikdy nebude tým rytierom, ktorého Alexa hľadá.
Chce, aby ho nenávidela, svojím správaním ju irituje a očakáva, že sa zvrtne a odíde preč...



Nebudem sa tváriť, že sa mi páči obálka, ktorá sa mi vôbec nepáči a závidím každému, kto ju má krajšiu ako my, ale je to Samantha, takže mi je to asi jedno. Viacerí možno viete, že Samantha Young je jedna z mojich obľúbencov a jej knihy zbožňujem. Jej séria Dublin Street-hlavne prvá časť sa radí medzi moje Top knihy a keď ma štvrtá časť dosť sklamala, tak som váhala, že či sa vôbec púšťať do ďalšej jej knihy....Lenže čert to ber, čím viac som bola v PR tým viac na mňa tá kniha prehovárala a tak ani nie za šesť hodín som bola naspeedovaná zo štýlu Samanthy, ktorá možno už prichádza o nápady, ale mne je to asi jedno, lebo je to Youngová, ktorej štýl je skvelý, nehovoriac o jej postavách a humore, ktorý tiež nie je na zahodenie.

Ak sa pýtate ako som myslela časť vety, že prichádza o nápady, tak Hrdina sa náramne podobá na Dublin Street. Nemyslím len dejovo, ale aj s postavami, ktoré síce majú iné hlavné charakteristické črty, ale nemôžem si pomôcť je to ako cez kopirák. A čo je čudnejšie mne to ani neprekáža a celkom som tomu prepadla. Čo je horšie verím, že Samantha dokáže zo seba vyprodukovať oveľa viac.

Alexa, ktorá sa snaží vybudovať si sľubnú kariéru, aj napriek priezvisku, ktoré by jej otvorilo brány do hocijakej brandže je jedna z tých žien v knižnom svete, ktoré si myslia, že dokážu chlapa zmeniť. Ja osobne by som ju nezaraďovala medzi hrdinky, ktoré boli hlúpe, ale len do určitej skupiny naivných žien, ktoré snívajú, že dokážu prinútiť chlapa k láske. Svojím spôsobom naivná, ale zároveň bystrá už len z dôvodu, že vedela kedy stačilo a uvedomila si v určitej fáze, že je na čase sa stiahnuť, ponechať si trochu ženskej hrdosti, o ktorú zväčša prichádzala pri hlavnom hrdinovi. Jednoducho vedela, kedy stačilo a kedy je načase to vzdať.
Typ mudrlantských žien je ten najotravnejší a o tom sa pri Alexe dozvedel aj Caine, ktorý je ten typ šéfa, ktorý vám zničí aj poslednú minútu vášho života, keby mal možnosť, už len z dôvodu, že máte tak trochu spoločnú minulosť. Arogantný, sebaistý, tak trochu egoistický  bastard, ktorý počas svojich svetlých chvíľok ma dostával do návaly horúčav už len preto, keď sa vedel správať milo. Zrazu z neho bol úplne iný človek. A Alexe, ktorá si síce už zo začiatku nedržala odstup, tak to veľmi nepomáhalo a ani mne, keď sa z ničoho nič začal správať ako normálny chlap, ktorý nemá chuť roztrhať každého v zuboch. Niežeby ten arogantný Caine sa mi nepáčil. Toto bude blbé prirovnanie, ale miestami mi pripomínal Joss len v mužskej verzii. Pred stranou sto je každému jasné, že medzi nimi je viac napätia ako iskrenia, ale postupom času sa to mení na niečo oveľa vážnejšie a ako náhle príde zlomový bod, tak ani jeden z nich nedokáže zabrániť udalostiam, ktoré sa začnú diať. A presne okolo strany sto to začne brať na obrátkach a ja som bola vo svojej bubline a v eufórii. Okrem hlavných postáv boli neskutočne sympatické aj vedľajšie postavy, ktoré sa nedalo si zamilovať. Pochopíte, keď sa napríklad zoznámite s Effie, ktorá má zaujímavú históriu, či Cainovho najlepšieho priateľa, ktorý srší vtipom a prefíkanosťou.

Samantha rada trápi hlavných hrdinov a potom sa to vždy prejaví na ich správaní medzi sebou a presne to na nej zbožňujem. Pretože sa rada trápim a keď sa trápia hlavné postavy, tak ja na jednej strane trpím, ale teším sa z toho ako blcha. A tu si myslím, že vytrpel si každý dosť svoje, pretože z nejakého dôvodu autorka nie a nie prestať. Navyše spoločné scény Alexi a Caina boli dosť nabité buď emóciami alebo napätím, ktoré celkom dobre hralo do karát, v niektorých udalostiach. Navyše Caine má tiež nejaké zaujímavé tajomstvo, ktoré síce asi malo šokovať, ale z neznámeho dôvodu to so mnou ani nehlo. Čím viac sa dej gradoval tým viac som čakala veľké bum! A bohužiaľ to sa nejako nekonalo. Koniec mi prišiel dosť slabý na to ako sa kniha skvelo vyvíjala od prvej strany. Celá kniha sa niesla v tom typickom duchu od Samanthy, ale niečo tam mi predsa chýbalo. Niečo, čo v jej predchádzajúcich knihách bolo. Možno to bolo postavami, ktoré som až príliš prirovnávala k Bradenovi a Joss alebo celé som si to pokazila možno tým, že som v tom videla až príliš Dublin Street len v inom prostredí, s podobnými postavami, s inou a zároveň s rovnakou zápletkou. Hrdina sa celkovo ani veľmi nelíši od ostatných NA, nie je možno ani ničím výnimočná, ale je strašne čitateľná, čo je oproti, niektorým knihám dosť veľká výhoda.

Hrdina síce mne osobne prišiel ako DS, ale nič to nemení na tom, že aj kvôli chybičkám krásy som si tú knihu dosť obľúbila, ale predsa ma utvrdila v tom, že autorka keby chcela, tak dokáže vymyslieť aj lepší príbeh. Možno Hrdina bol odfláknutý a možno nie, no mne sa páčil a bude len na vás ako si ho vy zaškatuľkujete. Možno to hodnotím dosť vysoko  (4 hviezdičky na GR), ale je to Samantha, na ktorú mám slabosť a jej knihy zbožňujem, takže tak. Ale keď už niečo od Samanthy, tak určite si prečítajte Dublin Street, pretože tá séria je taká malá droga-hlavne prvá časť a keď sa dá skúste to v angličtine, náš preklad niekedy dosť kazí zážitok :D



You May Also Like

6 komentárov

  1. Uf, ja som o tejto knihe rozmýšľala už dlhšie. Od autorky som síce čítala len Jamaica Lane, ale aj tak si ma jej štýl získal a boli tam super hlášky. Možno byť som si fakt mala prečítať aj DS... ani neviem, prečo som začala treťou časťou. :D zrejme ma namotala anotácia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oooo DS by si si mala prečítať :D Podľa mňa najlepšia časť a Jamaica je hneď po nej :D Ako som spomínala Hrdina mi dosť pripomína DS, takže.... Ale rozhodne daj im aspoň šancu ;)

      Odstrániť
  2. Ach, nejde mi celkom do hlavy, prečo ľudia píšu stále dookola podobné veci... Ale tak, keď to aspoň vedia dobre podať, pol biedy.:D Od Samanthy som nič nečítala a predpokladám, že by Hrdina na mňa príliš nefungoval - predsa len, príliš jednoduché zápletky a arogantní bastardi nie sú nič pre mňa.:D Na druhej strane, never say never.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ty si náročný čitateľ :D Mne stačí arogantný hrdina, hate-love vzťah, chytľavý štýl a aby sa nepovedalo, tak hrdinovia aspoň so štipkou rozumu a som šťastná ako blcha :D (Presne tu vidno moju povrchnosť a slabosť :D ) Ale knihy od Samanthy sú také moje guilty pleasure, takže tu vlastne nemám o čom :D

      Odstrániť
  3. Mně to ani nepřišlo podobné jako Dublin street. Možná jen trochu ten námět, ale na rozdíl od DS se mi Hrdina vůbec nelíbil. Celé to na mě působilo jako nepovedená pohádka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je pravda, že Hrdina je na Samanthu dosť slabé "dielo", čo sa týka podobnosti s DS, tak ja si nemôžem pomôcť, ale ja v tom vidím ten istý nápad a to isté správanie hlavných postáv. Rozdiel je v tom, že tu hrdinka presviedča hrdinu, že ju miluje a nie naopak ako to bolo v DS. Práve Cain bol podobný ako Joss, čo sa týka v citovej stránky a Alexa mala viac z Bradenovej opovážlivosti.... Tak to vidím ja...

      Odstrániť