Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Autori, pri ktorých by som vôbec nenahnevala keby ich nakopla múza

by - augusta 27, 2016

Vraciam sa plnej sile! Whaaaa! :D Brigáda dávno ukončená a nevyužitého času mám zrazu nejako veľa. Normálne mi tá robota chýba. Až na to, že ako náhle sa tam opäť v septembri dostavím nechuť robiť sa mi vráti.  Ale hlavne konečne môžem dokončiť články, ktoré sa mi povaľujú v konceptoch ešte z pred troch mesiacoch, ak nie viac... Okrem toho plánujem kopu vecí ako napríklad sa vrátiť späť na wattpad! (Jééé) Oukej, dobre vieme, že z toho nič nebude, ale ten pocit, že sa k tomu aspoň podvedome dokopávam mi dáva aspoň ako takú šancu tam byť zas aktívna. Neberme ohľad na to, že sa k tomu už kopem, doslova, takmer dva roky.

Okrem toho nejako sa mi zdajú tieto prázdniny celkom kritické, pretože som prečítala vážne málo kníh. A to ako som sľubne začala tento rok som si myslela, že svoju knižnú výzvu dokončím koncom augusta... Ehm, škrt cez rozpočet... a riadny...Budem rada, ak ju vôbec splním....Takže zas a znova si dáme nejaký tematický článok, pretože zatiaľ v zálohe nemám žiadnu recenziu....
Dnešok by som rada venovala autorom, ktorých knihy sú naozaj skvostom-hlavne v mojom hľadáčiku, ale bohužiaľ určitú dobu sa o nich v knižnom svete mlčí, teda ak sa o nich vôbec hovorilo. Aj keď sa v článku nachádzajú dve autorky, ktoré chystajú knihy na budúci rok, či o dva roky, ale ledva o nich a ich tvorbe počuť.



Katja Millay
(Zdroj: Tumblr
V tom tom sa asi zhodneme viacerí. Pre tých, ktorí nečítali Moře klidu, tak mi dovoľte vás zasvätiť do štýlu a krásnych myšlienok Katji Millay, ktorá vás dokáže citovo vyšťaviť a svojím príbehom o osamelom chlapcovi a citovo ubitom dievčati si vás bezpodmienečne získa. A síce sa kniha zaraďuje medzi Young Adult literatúru, tak bezpochyby  patrí medzi tie vydarené. Čo sa týka postáv alebo hlavnej zápletky príbehu, tak sa tejto knihe hľadá konkurent svojho žánru dosť ťažko. Pochopíte, keď prečítate.

Kristin Cashore
(Zdroj: Tumblr)
Sedem kráľovstiev (Výnimočná, Ohnivá, Iskrivá) patrí medzi fantasy, ktoré majú jedinečnú atmosféru, rôznorodé postavy a autorka má neskutočnú záľubu týrať svoje postavy, čo samozrejme nezostane bez trvalých následkov. A preto ju zbožňujem ešte viac. Je pravda, že doposiaľ som čítala len prvé dva diely, pretože sa nedokážem dokopať ku kúpe tretej časti, ktorá len tak medzi nami je dosť drahá-aspoň na moje pomery a stále čakám na nejakú akciu, takže či si svoj (zlo)zvyk ponechala aj v tretej časti neviem, ale čo bezpochyby a s čistým svedomím vám viem povedať, že táto trilógia-aspoň prvé dve časti patria medzi moje naj knihy, pretože páru im je nájsť ťažko. Originálny svet, opisy, ktoré vás nenudia-by ste neverili, že ako táto žena dokáže popísať napr. krajinky a postavy, ktoré svojou originálnosťou a tajomnosťou dokážu zaujať.


Emma Winters
(Zdroj: GR)
Prosím pekne, žena, ktorú milujem a zároveň aj nenávidím. Eqaul parts sa radí medzi moje obľúbené knihy-najobľúbenejšie a to, že o pokračovaní nie je ani chýru a ani slychu sa mi nepáči, ale že vôbec. Síce Eqaul parts nie je žiaden literárny skvost, aj keď hlavná zápletka je originálna (mestečko plné superzloduchov a hrdinov yay! ), ale je to tak chytľavé a tak dobré a najlepšie na tom je, že sa tam rieši to čo chcem, aby hrdinovia riešili. Niektoré situácie sú odľahčené humorom a autorka rozhodne nie je žiadny suchár a takisto sa tam nájdu momenty prekvapenia. Jediný problém tejto knihy je, že sa dá zohnať len ako ebook.

Rosamund Hodge
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cruel beauty and crimson bound
(Zdroj:barnesandnoble )
Výsledok vyhľadávania obrázkov
(Zdroj:Tumblr)
Cruel Beauty je moja láska asi dokonca života, až tak, že striehnem na BD akciu, aby som si mohla kúpiť hardback :D Rosamund má neskutočne originálne nápady a chémia medzi jej hrdinami funguje viac než dobre. Tým nenarážam len na Cruel Beatuty, ale aj na Crimson Bound či na novelu Gilded Ashes, ktorá sa dá zohnať len ako ebook. Všetky tieto tri knihy sú re-tellingy a kým CB prerozpráva príbeh Krásky a Zvieraťa, tak GB sa venuje Červenej čiapočke v inej verzii než sme zvyknutí. A GA je novela venovaná Popoluške s paranormálnymi javmi. Je možné, že štýl Rosamund Hodge vám nesadne už len z dôvodu, že si dáva načas a celý systém ako jej svet funguje vysvetľuje do detailov, ktoré môžu byť nudné, avšak po viacerých takýchto kapitolách sa to vždy rozbehne a je to radosť čítať.
Síce o Hodge veľmi nepočuť, avšak GR hovorí, že jej nasledujúca kniha by mala vyjsť o mesiac, kým BD zas tvrdí, že knihy sa dočkáme až na budúci rok vo februári....Kedy kniha uzrie svetlo sveta je otázne, ale názov a obálku má určite originálne .
description
(Zdroj: GR)


Laini Taylor

(Zdroj: Tumblr)
Neviem ako ste na tom vy, ale dávnejšie patril príbeh modrovlasej Karou medzi moje najobľúbenejšie. Fantázia tejto autorky nemá hraníc, jej postavy sú neskutočne rôznorodé a živé. Síce sa môže zdať, že romantická linka dostáva viac priestoru, ale v pozadí sa črtá vojna, ktorá vyzerá viac než sľubne. Okrem toho dosť ťažko sa rozoznáva kto je na akej strane a táto kniha dokazuje to, že ani tí dobrí nie sú vždy tí správni. A navyše chyméry sú neskutočne zaujímavé a patria medzi jedny najzaujímavejšie tvory, aké som zatiaľ vo fantasy stretla. Bohužiaľ, táto séria u nás nezožala až taký úspech ako v iných krajinách a záverečný diel sa u nás prekladu nedočkal. Viac jej tvorby sa u nás prekladu, bohužiaľ nedočkalo. Okrem toho Laini má na konte ešte knihu Touch lips, čo sú vlastne tri príbehy s úžasnými ilustráciami. Možno sa nám pošťastí a jej dve série, ktoré sa chystajú na rok 2017 (Strange Dreamer, Faeries Dreamdark) budú mať aj preklad.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt strange dreamer laini taylor
(Zdroj: Tumblr)










You May Also Like

6 komentárov

  1. Tohle je hodně dobrý námět na článek! :) A navíc jsem tu narazila na spoustu knih, který jsem ještě nečetla, takže díky za zajímavé tipy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :3 Tak dúfam, že keď ich budeš čítať, tak sa ti budú páčiť aspoň tak ako mne :D

      Odstrániť
  2. Super článok! :)
    Tá prvá autorka ma veľmi zaujala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Z knih jsem četla jen Moře klidu a plně s tebou souhlasím! :)
    Pro mě je to jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla, protože Katja píše naprosto skvostně <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa neskutočne mrzí, že autorka už nič iného nevydala, pretože jej štýl a myšlienky sú jednoducho úžasné :)

      Odstrániť