Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

To naj v roku 2014 /2. časť/

by - decembra 29, 2014

Vítam vás pri druhej časti To naj v roku 2014!  V tom tom druhom článku by som vám rada predstavila tie knihy, ktoré mnou očarili a som nesmierne rada, že som si ich vôbec mohla prečítať.
 Ale predtým než sa vrhnete na čítanie, tak by som vám chcela zaželať, no tak asi zaželať už asi nie, pretože už je po sviatkoch, ale tak dúfam, že ste mali aspoň také príjemné sviatky ako ja.
Dúfam, že ste sa neprejedli zemiakového šalátu, čo v mojom prípade znamená, že ho aspoň taký mesiac  nechcem ani vidieť a že ste si užili čas strávený s rodinou. A samozrejme sa teším s vami, že ste dostali kopu darčekov, o ktorých ste  snívali, a ktoré v sebe ukrývali  veci, po ktorých ste túžili.

Takžeee poďme na to!


Séria o Mare Dyerovej
Čo si budeme klamať. Netajím sa tým, že som verný fanúšik Michelle Hodkinovej, a že by som si od nej prečítala aj popísaný záchodový papier.  Jej séria o Mare Dyerovej je proste pre mňa srdcovka! Ktorá sa mi asi nikdy nezunuje a nútim ju čítať úplne každého! Takže asi polovice času, čo ju mám je požičaná a na poličke, tak dokopy bola možno mesiac a pár týždňov. Už len presvedčiť otca, ktorý je vášnivý milovník kníh, aby dal aj tejto knihe šancu, predsa nemám až taký zlý vkus, dúfam.....





Nástroje smrteľníkov
Démoni a anjeli, nuž  a Cassandra sa rozhodla, že to okorení. BUM!!! A máme tu Shadowhunters (Tieňolovcov! Nemôžem si pomôcť, ale ten originálny názov sa mi páči viac :D ) Nástroje smrteľníkov  patria, tiež ako Mara, k mojím srdcovkám. Nie som až tak pobláznená za hlavnými hrdinami, ale jednoducho mi prirástli k srdcu a celý ten príbeh, ktorý absolútne neviete ako skončí.(Ok, možno viete, alebo aspoň ja! :D ) Proste zbožňujem ten príbeh, tú akciu, tie zápletky a všetko okolo toho! A hoci úprimne chcela by som, aby si ju moje kamarátky prečítali, mám strach tie knihy niekomu požičať! Znamenajú pre mňa oveľa viac ako som si myslela (niežeby som o Maru nemala, ale viem, že je v dobrých rukách)

Hry o život
Dobre a ďalšia kniha vyvolala obrovský ošiaľ a o filmoch ani nehovorím! Keď som ju čítala mala som ju požičanú od Timi a bolo to asi v marci tohto roku, ale teraz ju mám konečne aj ja! Existuje vôbec niekto, kto by nečítal Hry o život od Suzanne Collinsovej a nezamiloval si ju? (práve ma napadlo, že ju ešte nemám follownutú na twitteri :D )






Piata vlna
Rick Ynacey a jeho invázia mimozemšťanov v podobe Piatej vlny. Hovorte si čo chcete, tí ktorí tú knihu nemáte radi, áno chápem vaše rozhorčenie, pretože Cassie vám liezla na nervy, ale pre mňa tá kniha znamená oveľa viac než otravná hlavná hrdinka. Pre mňa je to kniha, ktorá v sebe skrýva nádej, ktorú v sebe ukrývajú hrdinovia, tejto pre mňa neobyčajnej knihy.






Záhrada večnosti
Keď som začala čítať túto trilógiu, tak som sa najprv rozplývala nad obálkami a teraz sa rozplývam tiež nad príbehom. A keď si spomeniem na to, že by som mala v takom svete žiť, tak mnou prebehnú zimomriavky. Lauren DeStefano a jej Záhrada večnosti mnou nielen otriasla, ale aj prinútila si zamilovať ten chorý zvrátený svet, ktorý Lauren vytvorila.  Ak ste túto trilógiu nečítali, tak vám ju odporúčam, ale dopredu vás upozorním, že humor v tejto knihe nehľadajte.






Sedem kráľovstiev
Ďalšia trilógia, ktorú som začala a chýba mi posledný diel je od Kristin Cashore. A ak ste od nej nečítali jednu z jej kníh, tak vám radím urobte to a hneď! Tá žena vie písať a má v hlave všetko premyslené/vymyslené. Detaili, pocity, myšlienky.... táto séria ma od svojej dokonalosti zruinuje! Výnimočná je dokonalá a teraz tu dokonalosť ešte vynásobte a dostanete ešte dokonalejšiu časť pod názvom Ohnivá. Moji rodičia sú už pripravený volať sanitku, pretože mám taký pocit, že pri Iskrivej skolabujem.




A teraz tu mám posledné tri knihy, ktoré sú také jednohubky, no predsa v sebe skrývajú kopu pocitov a po dočítaní nebudete veriť, že je koniec.

Eleanor a Park
Rainbow Rowell, ktorá mi dokázala priebehu pár strán, že nielen vie písať, ale stačia aj dvaja čudáci, ktorých spája oveľa viac než len láska na vyčarovanie knihy, ktorá vo vás zanechá všetky druhy emócií. Ó áno, rozprávam tu o Eleanor a Park. Ešte stále mám pár otázok ohľadom tejto knihy, ktoré by som sa rada spýtala autorky. A nepochybne, hneď ako dočítam zvyšné knihy si dám rereading tejto neobyčajnej love story.




Život jedna báseň
Colleen Hooverová (mám taký pocti, že jej meno sa nikdy nenaučím napísať bez toho, aby som sa nepozrela na knihu)je jednou z autoriek dnešnej doby, ktorú asi každý miluje. Je pravda, že Život jedna báseň obsahovala pár častí, ktoré mi nesadli, ale vždy, keď v nej zalistujem, tak ma naplní taký smutno-šťastný pocit. A tá básnička, ktorá je aj na zadnej strane knihy je proste nádherná, a keby mne to napísal a zarecitoval chlapec pred celou triedou, tak by som sa mu hodila k nohám a celého ho vybozkávala. Takže či sa mi to páči alebo nie Hooverová a jej knihy si ma vždy získajú a možno to bude tým, že až postupom času si uvedomujem, že jej príbehy možno naozaj niekto prežíva.... :)



Zostaň so mnou
A posledná kniha je tenulinká, ale aj napriek tomu vo mne vyvolala búrku hodnej šesťstostranovej knihy. Zostaň so mnou alebo skôr If I Stay, ako to niektorí preferujú, od Gayle Formanovej je nádherná kniha plná emócií smútku a šťastia.  Je to nielen nádherný príbeh, ale aj filmová obálka vás dostane. Jednoznačne patrí medzi tie najkrajšie obálky, ktoré vlastním (ale o tom v inom článku :D ) Jednoducho, ak  nehľadáte komplikovaný dej a nejakú tristostranovú bichlu, tak neváhajte, ale pripravte sa na menší citový kolabs. A otázkou je, prečo som ešte na ňu nenapísala „recenziu“.


You May Also Like

2 komentárov

  1. Hry o život, TMI a sériu od Kristin Cashore tiež milujem.:) Pri Iskrivej sa máš na čo tešiť.
    Aj If I Stay stálo za to a Pasca bola fajn, hoci som nikdy neprečítala tretí diel... Napríklad Mara ma nezaujala, proste mi ten prvý diel nesadol.:/ Ostatné knihy som nečítala, ale napríklad pri Eleanor a Parkovi to chcem zmeniť, lebo Fangirl od autorky bolo úžasné.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda, že ťa Mara nezaujala :/ U mňa to pri nej bola láska na prvý pohľad :D Ja by som si od Rowellovej chcela prečítať zas Fangirl, každý to vychvaľuje, tak som zvedavá :)

      Odstrániť