Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Living with the bad boy alebo moje 13-ročné JA výska od nadšenia

by - decembra 19, 2015


Autor: Sharlay
Názov: Living with the bad boy
Diel: ---
Žáner: YA

When Addy's dad tells her that his friend, and his son, Caleb are coming to stay with them because their house has been destroyed, she is mad. Five years earlier, Caleb had played a prank on her that she was not ready to let go off. She vowed to make his life and his stay there a complete and utter misery. However, what happens when pranks, anger and revenge turn into something that neither Addy or Caleb would have ever seen coming. Find out as Addy discovers what living with the bad boy is really like...



Hate-love vzťahy sú úplne to najlepšie a moje 13-ročné JA to vedelo tiež, pretože v tom veku som asi nič iné nečítala len poviedky, kde sa hlavní hrdinovia neznášali. A dôvod? Sledovať ako si dvaja ľudia navzájom robia zle a pritom ustavične na seba myslia alebo žiarlia na seba je pre mňa doteraz úplne nebo v poviedkovom svete. A Living with the bad boy je takmer podľa môjho gusta. 

Síce zo začiatku sa vám bude zdať, že naša Addy je rozmaznané dievčisko, čo by potrebovalo riadnu výchovnú, ja by som jej tresla aj na konci knihy, ale postupom času zistíte, že to dievča len potrebuje kurz sebaovládania a vedela by sa správať úplne normálne a hlavne pokojne. Chýbal jej súcit a veci, ktoré robila boli viac než kruté. Ale vďaka tomu celému vznikali absurdné scény, na ktorých som sa nesmierne nasmiala. A čo Addy pokazila-tým myslím môj čiastočný pohľad na knihu, tak to jej najlepšia kamarátka Courtney napravila. To dievča zbožňujem. Nielenže sa v kuse napcháva, ale prirástla mi k srdcu dokonca viac ako Addy. Spolu tvorili naozaj skvelú dvojku a trochu mi to pripomínalo mňa a moju BFF. (Ehm-síce som mala radšej Courtney, ale skôr som povahovo ako Addy a môj apetít je podobný Courtney, takže tak.... :D ) Och... Caleb, ten čo to začal s tou čokoládou a vyzerá naozaj dobre. :D Bohužiaľ, odôvodnenie čo sa mi na jeho postave nepáčilo, alebo skôr ako to autorka poňala, nájdete v ďalšom odstavci.

Napriek tomu, že sa kniha veľmi rýchlo číta, má rýchly spád a žiadnu drastickú zápletku z čoho vyplýva, že to je veľmi príjemná a vtipná oddychovka, má kniha dosť nevýhod.
Prvou sú postavy. Addy a Caleb. Iskrí to medzi nimi, niekedy až priveľmi, na tom nie je nič zlé. Ale ako náhle tí dvaja nie sú spolu, tak ako keby Caleb nemal život predtým alebo vôbec. Doteraz neviem, čo má chlapec rád, akú hudbu počúva a podobné bláboli. Jasné, teraz si poviete, že nie vždy sa to v knihách objavuje lenže ja som mala pocit, že Caleb bez Addy ani nežije. Aj keď mal takú zlú minulosť. A dosť mi to tam chýbalo. Jednoducho som chcela o ňom vedieť ešte oveľa viac, než len to, že on vždy vyhrá a podobné reči zlých chlapcov.
Správanie, niektorých postáv mi prešlo niekedy vážne nereálne. A veľakrát som len neveriacky zízala na obrazovku čítačky. 

Ale viete čo je na tejto knihe veľké plus? Obidvaja sú neskutočne tvrdohlaví a vždy sa snažia presadiť svoje. A viete čo to znamená? Nekonečné žartíky, ktoré nepoznajú hranice a ani medze. A vy sa len chytáte za brucho, že to ani nemôže byť možné a predsa sa to deje. A je vám jedno, že by sa to vážne mohlo diať alebo nie. Dokonca prežijete aj to, že sa to všetko deje kvôli veciam, ktoré sa stali, keď mali dvanásť. Jednoducho poliať šaty s čokoládou sa nerobí! A nesmiete na to zabudnúť! Musíte sa pomstiť!  Nuž, logiku hl. hrdinky neviem či pochopíte alebo je správanie, ale neboli to obyčajné šaty-len tak okrajovo. 

Na začiatku som spomínala poviedky. A mne to ako poviedka aj prišla, tak som trošku pátrala. A zistila som, že to pôvodne aj bola poviedka na wattpade. (Wooo Wattpad jede!!!) A autorka vďaka popularite tohto jej príbehu sa rozhodla, že Living with the bad boy vydá. A rozhodne to nebol zlý nápad. Aj keď obálka mohla byť aj lepšia :D  Ak máte chuť na niečo jednoduché a hlavne vtipné, tak určite siahnite po príbehu Addy a Calebovi. A ja vám garantujem, že pár vecí vás prekvapí. Napríklad koniec, aj keď všetci vieme ako sa to skončilo. Ale bolo to cute





You May Also Like

8 komentárov

  1. Mohla bych se prosím zeptat jak jsi přidala ty knížky do TOTO SI MUSÍŠ PREČÍTAŤ! ?? :) já už jsem tak trochu zoufalá vůbec nevím jak se dají z Goodreads přidat na blog :( moc moc děkuju :)
    fandombeforebloodcz.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné :) Napíšem ti e-mail :)

      Odstrániť
    2. moc děkuju :) a šlo by to na tenhle? : pllatvd@seznam.cz :) moc moc děkuju :)

      Odstrániť
    3. Dúfam, že som ti aspoň trošku pomohla :)

      Odstrániť
  2. Príbeh bol fajn, aj keď som mala nejaké výhrady. Niektoré slovná a slovné spojenia sa tam dosť často opakovali, ale keby sa to vyškrtalo, bolo by to super. Inak som sa na to tiež dobre zasmiala. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak dokonalé to nebolo :D Ale za to pobaviť pobavilo a to dosť :D

      Odstrániť
  3. Když jsem viděla, že máš na knihu recenzi, byla jsem napnutá jak kšandy. Mně osobně se strašně moc líbila a byla jsem zvědavá i na tvůj názor :D Souhlasím, že kniha má pár... řekněme slabších stránek, ale takhle jsem se u žádné knihy nenasmála.
    Doporučuji knihu Stepbrother Dearest - také hatelove vztah a ahh♥ Nebudu spoilerovat, ale přečti si ji!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak určite táto kniha patrí humorovo medzi tie lepšie :D Tiež som sa pri nej strašne nasmiala :D
      Ooo vravíš hate-love? Tak to si nenechám ujsť ;)

      Odstrániť