Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Knihy za rok 2016

by - decembra 31, 2016

Panenku! A už je to tu zas! Najlepšie a najhoršie knihy za tento rok. Musím sa priznať, že posledný mesiac som dosť lenivá a nedokážem zo seba nič poriadne vyprodukovať.Okrem toho že ste si to určite viacerí všimli, čo si budeme klamať, zo šiestich článkov za mesiac, čo bolo povedzme si u mňa normálne som klesla na dva články. Nič čím by som sa mala chváliť. Nebudem sa vyhovárať. Nechcelo sa mi, bola som neskutočná lemra a okrem toho riešila som kopu vecí, ktoré mi brali chuť a aj energiu písať a čítať. Presne, nebolo to len o písaní, ale aj o čítaní, pretože moja knižná výzva zostane tento rok nenaplnená a to začiatkom roka vyzeralo vážne sľubne. Myslela som, si že už v priebehu leta by som to stihla, lenže prišla prax a potom brigáda a už to šlo z kopca. Bola som rada, že stíham recenzáky, keď nejaké prišli. Ale stačilo srdca vylievania o tom v ďalšom článku, čo bude také oddychové a môžete ho očakávať niekedy po novom roku.
Teraz poďme k veci a dôvodu, prečo ste na tento článok klikli.
Tento rok som mala cieľ 70 kníh....no prečítala som 67... Vážne sa mi do ničoho nechce nútiť, ešte si tú knihu sprotivím a to vážne nechcem.
Použijem presne taký istý koncept ako minulý rok.
Poznámka: V úvodzovkách sa nachádzajú vety z mojich recenzií a názorov z GR;) 



Knihy, ktoré ma prekvapili a ja som to nečakala
Rudá jako rubín (Drahokamy, #1)F*ck LoveFeudlings




Rudá jako rubín- "Slávnostne prisahám, že už nikdy nebudem podceňovať Kerstin Gierovú!"
F*ck love- " Neverila som, že by si príbeh dokázal udržať moju pozornosť po celý čas, dokonca som veľké šance nedávala ani postavám. A asi nič lepšie som urobiť nemohla. Pretože neočakávať od tejto knihy bolo asi to najlepšie čo som mohla urobiť."
Feudlings-"Síce na začiatku to niekedy má nábeh na typický tínedžerský príbeh, ale od polovice to naberá úplne iný smer."
Flawed-"Dokonca mi nevadilo ani to, že si zakladala viac na bolesti a ľudské hodnoty hodila za hlavu a doslova mi ukázala, že kde si môžem strčiť typické romantické knihy."



Knihy, ktoré nesplnili moje očakávania alebo tiež plytvanie mojím časom

                            Shadow and Bone (The Grisha, #1)Ironskin (Ironskin, #1)The Decimation of Mae (Blue Butterfly #1) 
Unspoken (The Lynburn Legacy, #1)Sever
                         
Shadow and Bone- "Avšak aká kniha je zvonka pekná, nehovoriac o mapke, ktorá patrí medzi tie najkrajšie aké som kedy videla, tak takým veľkým bol príbeh sklamaním."
Ironskin- "S pokojným vedomím vám dopredu oznamujem, že autorka mala síce nápad skvelý, ale čo čert nechcel mne to dalo riadne zabrať pri čítaní."
The Decimanion of Mae- "Zaujímavý začiatok, hrozne naivné postavy a ku koncu dosť veľké fiasko....."
Sever- "Proste táto trilógia mala na viac ako na ten odfláknutý koniec a na nudnú prvú polovicu. Škoda..."
Unspoken- "Nádych gotiky celkovo pridáva alebo vyzdvihuje originalitu príbehu, ale to je asi všetko."

Knihy, ktoré mi vyrazili dych
MarrowŠachovnice bohů (Věk X, #1)Jiskra v popelu (Jiskra v popelu, #1)

Marrov- "Myslím si, že stereotyp nepatrí do slovníka Tarryn Fisher a taktiež ho tam podľa mňa neplánuje zaradiť a o kopírovaní nehovoriac."
Věk X Šachovnice bohu- "Rozhodne najlepšia kniha od Richelle Mead, ktorá sa mi zdá oveľa viac prepracovanejšia ako všetky jej knihy dokopy. A bola by rozhodne škoda túto sériu nedokončiť... Takže Meadová žiadne nové série a dopíš najskôr túto!"
Jiskra v popelu- "Ak sa tento príbeh rozhodnete čítať, tak sa pripravte na krviprelievanie, krutý svet, kde bytosti z príbehov a z báji majú úplný iný rozmer. A myslím si, že po dočítaní vôbec nebudete ľutovať."

Kúsok od dokonalosti
The Paper SwanEqual Parts (Supernova, #1)Lady Midnight (The Dark Artifices #1)


The Paper Swan- "Ja osobne to prirovnávam takej mexickej telenovele, nemôžem si  pomôcť, ale tak ako neznášam telenovely, tak toto som si zamilovala až do takej miery, že mi nestačí e-book. "
Equal Parts- " Môžeme hovoriť, že to bude jedno z vašich guilty pleasure, pretože u mňa to je rozhodne tak."
Lady Midnight-"Pre mňa osobne je Lady Midnight jedna z najlepších kníh od Cassandry..."

Sklamanie roka
Soumrak království (Soumrak království, #1)

Soumrak Království-"Dopredu vás varujem, že táto kniha je kamuflážHrá sa na niečo, čo nikdy nebude!!!"
Najlepšia kniha roka
Ódinovo dítě (Havraní kruhy, #1)

Ódonivo dítě- "Ako som spomínala Ódinovo dieťa má u mňa našliapnuté na najlepšiu knihu roka a či ju niečo prekoná o tom pochybujem, ale uvidíme časom."

Vidíte, neprekonalo, aj keď rozhodovanie medzi bolo vážne ťažké...Lady Mindight alebo Ódinovo dítě...



Tento rok mi prešlo rukami naozaj veľa skvelých kníh, ale nie všetky som sem zaradila...Niektoré sú možno skvelé, ale nie až tak ako tie iné, ktoré si našli v mojom rebríčku miesto. Aj keď tých kníh nebolo toľko koľko som chcela, a neprečítala som tie, ktoré som mala v pláne, ale nevadí....Dúfam, že v roku 2017 to doženiem. Ako som už na začiatku spomínala o pár dní alebo už možno zajtra uverejním menšie zhrnutie ohľadom blogu s plánmi do budúcna. Takže zatiaľ si užite Silvester. A neprežeňte to s alkoholom, alebo keď už, tak si vypite aj za mňa a na môj soplík, ktorý ma má príliš rád na to aby ma opustil :D

You May Also Like

4 komentárov

  1. ODIIIIIIIIIN!

    omg, to Shadow and Bone bylo tak zlý? Chci to teď vůbec číst? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Ja neviem či to chceš čítať, ale ja som sa strašne nudila a postavy ma vytáčali, teda až na jednu, aj to bola záporná postava XD

      Odstrániť
  2. Skvělé shrnutí :) Spousta knih z tvého výběru vypadá hodně lákavě :) Právě jsi mě inspirovala ke čtení :) Hezký nový rok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :3 To som rada :) Aj tebe prajem šťastný nový rok ;)

      Odstrániť