Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Mila 2.0

by - septembra 07, 2017

Autor: Debra Driza
Názov: Mila 2.0
Diel:  1/3
Žáner: scifi, YA

Anotácia:

Mila was never meant to learn the truth about her identity. She was a girl living with her mother in a small Minnesota town. She was supposed to forget her past—that she was built in a secret computer science lab and programmed to do things real people would never do.Now she has no choice but to run—from the dangerous operatives who want her terminated because she knows too much and from a mysterious group that wants to capture her alive and unlock her advanced technology. However, what Mila’s becoming is beyond anyone’s imagination, including her own, and it just might save her life.


Môj názor: 
Mila 2.0 ma zaujala už dávnejšie, ale dostať sa k nej bolo takmer nemožné. A teraz konečne som sa dopracovala k tomu, aby som ju prečítala. Bude to znieť čudne, ale prvá vec, ktorá ma zaujala bolo slabé hodnotenie na GR ( 3,69). Samozrejme, nechápala som prečo. Podľa anotácie to znelo zaujímavo a navyše kniha ponúka zmes žánrov ako YA literatúra, špionážny thriller, tak kde sa stala chyba? 

Začiatok ma naozaj pomalý rozbeh a zahrňuje to rôzne klišé, ktoré sa postupom rýchlo z deja vytrácajú a nahrádza ju akcia. Jediný problém u mňa bol ten, že som absolútne nepociťovala napätie, možno miestami, ale zväčša ako keby autorka nechcela mať prázdne miesto, kde sa nič nedeje, tak tam napchala, čo najviac akcie. Aj keď na jednej strane to u mňa fungovalo, ale keď sa na to pozriem spätne, tak ledva som registrovala, že to je akčná scéna. Chýbala mi tomu tá atmosféra, ktorá by ma nútila čítať ďalej. 


Čo sa týka postáv, tak nič výnimočné neočakávajte. Mila ako hlavná hrdinka bola miestami hlavne zo začiatku trochu čudná, ale inak dosť nevýrazná. Ku koncu sa z nej začalo niečo formovať, ale úprimne neviem si predstaviť akým smerom sa to bude vyvíjať v ďalších častiach. Postavy ako jej najlepšia kamarátka alebo Lucas mi liezli na nervy, aj keď viacerí budú tvrdiť, že je to zlatíčko. Hunter je zas ten typ záhadného chlapca a na neho názor nemám, pretože niečo mi na ňom nesedí. Neviem presne, čo ale veľa vecí ohľadom jeho rozhodnutí a správania je čudných. Vo veľa iných recenziách sa spomína tzv. hlúposť hlavnej postavy, ktorú by som možno ja definovala slovom naivita. A narozdiel od iných mne ako hl. hrdinka nevadila. Nejako extra som si ju neobľúbila, ale nevadila mi. 


Nápad je originálny a zatiaľ som sa s ním nikde inde nestretla. Aj keď sa v knihe objavujú klišé, tak dokáže ponúknuť rôzne zaujímavé zvraty a situácie, ktoré miestami čitateľ dokáže predvídať. Čo môže trochu pokaziť ku koncu ten WAU efekt. Určité veci sú už od štvrť knihy jasné, bohužiaľ.
Napriek tomu aké má Mila 2.0 nízke hodnotenie, tak nemyslím si, že sa radí medzi ten obyčajný priemer. Vďaka čomu môže hlavne nápad autorky. Skôr to hodnotím ako knihu, ktorá sa u mňa zaraďuje do kategórie nadpriemer.  Aj keď len vďaka nápadu.

You May Also Like

2 komentárov

  1. Túto knihu som mala v TBR liste tak dlho, až som zabudla, prečo som si ju tam pridala. :D
    Ale možno zvážim jej čítanie. Vyzerá zaujímavo. Ako jednohubka pre nenáročných.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak od toho nič veľké čakať nebudeš, tak určite si čítanie užiješ :)

      Odstrániť