Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Zaujalo ma č. 2

by - októbra 08, 2017

V dnešnom článku vám opäť prinášam knihy, ktoré ma zaujali, a ktoré s veľkou pravdepodobnosťou si zaobstarám. Je ich len 5, ale o niektorých ste už väčšina z vás určite počuli. Inak preklad anotácií, nie je na 100%, nie som dokonalý prekladateľ ;)




               The Becoming of Noah Shaw (The Shaw Confessions, #1)Bright Smoke, Cold Fire (Bright Smoke, Cold Fire, #1)The Orphan Queen (The Orphan Queen, #1)Pantomime (Micah Grey, #1)



The Becomin of Noah Shaw- Michelle Hodkin
Myslím, že to nie je prekvapenie, teda z mojej strany, že tá kniha sa tu objavila. Séria o Mare je jedna z mojich obľúbených a o mesiac, ak sa nemýlim má vyjsť "pokračovanie", teda nová séria o Noahovi a Mare. Na bookdepository, ju už mám v košík a čakám, kým oficiálne vyjde XD.
Všetci si myslia, že sedemnásť ročný Noah Shaw má svet na háku. 
Oni sa mýlia. 
Mara Dyer je jediná, ktorej sa zdôveruje so svojimi tajomstvami a s budúcnosťou. 
On by nemal. 
Obaja sú vystrašení, že objavenie pravdy o nich ich rozdelí.
Oni majú pravdu. 
 Zas a znova anotácia, ktorá nič o príbehu nevraví a predsa človeka naláka.

Bright Smoke, Cold Fire- Rosamund Hodge

Ďalšia jedna z autoriek, ktoré mám naozaj rada je Rosamund Hodge. Bright Smoke, Cold Fire je údajne kombinácia príbehu Sabriel a Rómea a Júlie. (Zbožňujem Sabriel) Zaujímavá kombinácia dvoch príbehov, na ktorú som naozaj zvedavá. Okrem toho Rosamund Hodge má svoje príbehy dosadené v zaujímavých svetoch, ktoré sú trošku ťažšie na pochopenie, ale aj tak sa na to teším.
Najviac ma z anotácie zaujal tento odstavec: Oba páry nájdu priateľstvo, kde to najmenej očakávali. Zistia, že Viyara má viac tajomstiev a nebezpečenstiev, než ktokoľvek očakával. A mimo stien čaká smrť. 
Anotácia je fakt na túto knihu dlhá a obsahuje dosť informácií, ale aj tak mám pocit, že to bude z jedna prepracovaných kníh, ktoré budú mať čo ponúknuť.Tipujem to na riadnu YA fantasy.

The Orphan Queen- Jodi Meadows 

Stačili mi tri vety: She is a princess. She is a spy. She is a threat.
Od tejto autorky som ešte nič nečítala a úprimne som naozaj zvedavá, čo kniha ponúka. V pár zahraničných recenziách spomínajú mindfuck moment, na ktorý som už teraz strašne zvedavá. Inak o nej veľmi veľa neviem, ale viacerí sa zhodnú na tom, že je to fakt pecka.


Pantomime- Laura Lam


Prvá kniha série Micah Grey. Absolútne som túto knihu neregistrovala, až som na ňu pred pár mesiacmi narazila. Trochu sa bojím, čo za dielo to je, pretože aj keď vyzerá tajomne, tak recenzie sú rôzne. A zas a znova ma nalákala obálka a veta: They call to her, but she wants freedom not mysteries. Neviem, čo mám očakávať a som trochu nesvoja, čo sa týka tejto knihy. Navyše nikdy som nič nečítala, čo by malo niečo spoločné s cirkusom alebo niečim podobným, takže som fakt zvedavá. 


                                                             


The Diviners-Libba Bray

New York v roku 1926. Prvá vec, ktorá ma zaujala. Ďalšou boli duchovia a démoni. A do toho celého ešte zakomponujme sériového vraha.
The Diviners (The Diviners, #1)The Diviners majú skvelé recenzie a aj celkom slušné hodnotenie. Tak prečo to neskúsiť, aj keď duchov a podobných vecí sa dosť bojím. Ale verím, že ma to bude baviť už len kvôli tomu prostrediu, ktorú kniha ponúka.



You May Also Like

4 komentárov

  1. Z The Orphan Queen mám doma obe knihy a neskutočne som si ich užila. Je to asi moja najobľúbenejšia high fantasy séria.
    Pripadá mi to, ako keby autorka skombinovala svet kráľovstiev a seriál Arrow :D :D Zdalo sa mi to vážne originálne a nie je to ani zbytočne natiahnuté.
    Aj keď v tomto prípade by mi vôbec neprekážalo, keby mala séria viac kníh.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že sa k nej čím skôr dopracujem, pretože naozaj som na ňu zvedavá :D A som presvedčená, že tomu úplne podľahnem :D

      Odstrániť
  2. Noah ma teda zaujal :D Ale keďže nemám dokončenú sériu o Mare, tak sa k tomu nedostanem :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Noah zaujme každého :D Mala by si dať tomu šancu aj v Aj, pretože je to naozaj šialené-teda tá tretia časť. Osobne som strašne zvedavá, čo to za jazdu si pre nás autorka pripravila :D

      Odstrániť