Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Typický druhý diel alebo Lord of Shadows

by - februára 12, 2018


 Would you trade your soul mate for your soul?
A Shadowhunter’s life is bound by duty. Constrained by honor. The word of a Shadowhunter is a solemn pledge, and no vow is more sacred than the vow that binds parabatai, warrior partners—sworn to fight together, die together, but never to fall in love.
Emma Carstairs has learned that the love she shares with her parabatai, Julian Blackthorn, isn’t just forbidden—it could destroy them both. She knows she should run from Julian. But how can she when the Blackthorns are threatened by enemies on all sides?
Their only hope is the Black Volume of the Dead, a spell book of terrible power. Everyone wants it. Only the Blackthorns can find it. Spurred on by a dark bargain with the Seelie Queen, Emma; her best friend, Cristina; and Mark and Julian Blackthorn journey into the Courts of Faerie, where glittering revels hide bloody danger and no promise can be trusted. Meanwhile, rising tension between Shadowhunters and Downworlders has produced the Cohort, an extremist group of Shadowhunters dedicated to registering Downworlders and “unsuitable” Nephilim. They’ll do anything in their power to expose Julian’s secrets and take the Los Angeles Institute for their own.
When Downworlders turn against the Clave, a new threat rises in the form of the Lord of Shadows—the Unseelie King, who sends his greatest warriors to slaughter those with Blackthorn blood and seize the Black Volume. As dangers close in, Julian devises a risky scheme that depends on the cooperation of an unpredictable enemy. But success may come with a price he and Emma cannot even imagine, one that will bring with it a reckoning of blood that could have repercussions for everyone and everything they hold dear.


Môj názor:

Po Lady Midnight, ktorá mala strašne zdrvujúci koniec som sa po dlhšej dobe konečne pustila do pokračovania série o Tieňolovcoch, ktorá nejako nemá konca kraja. Jeden z dôvodov, prečo som čítanie, tak dlho odkladala bol práve koniec LM a názory druhých, ktoré nie sú až tak pozitívne. Takže s malou dušičkou som sa pustila do LoS, s pocitom, že zostanem sklamaná. A pravdepodobne som spravila dobre, pretože keby čítam s tým pocitom, že ma tá kniha určite zdevastuje, tak by som hodnotila knihu určite horšie.

Lord of Shadows rozhodne nepatrí medzi to najlepšie, čo Cassandra napísala. Aj keď 699 strán je naozaj slušný priestor na napísanie niečoho, čo vám vyrazí dych a absolútne ohúri. Lenže viac-menej tu sa stále rozoberajú vzťahy, ktoré sú naozaj pestré a napríklad snažiť sa vysvetliť to niekomu, kto nemá ani potuchy, čo sa tam deje je márne. Dokonca to môže konkurovať španielskym/tureckým telenovelám, pretože vzťahy sú jedna z najkomplikovanejších vecí, ktoré sa v knihe nachádzajú. Ostatné je všetko v úzadí skrčené v kúte a podľa môjho názoru sa autorka nechala v tom tom smere trošku uniesť, čo je škoda.

Postavy sa síce presúvajú, ale nie je to nič prevratné, aj keď si zo začiatku čitateľ môže myslieť, že hlavný problém sa začína rozoberať hneď zo začiatku, ale v celku to vytvára dojem, že autorka sa snažila len trochu oživiť dej, pričom postavy sa len presúvajú, dedukujú a vymýšľajú všelijaké rôzne hlúposti ohľadom toho ako zachránia samých seba, pričom len privolávajú na seba väčšie nešťastie. Akcia je takmer nulová, čo je pre mňa pri Cassandre, tak trošku nezvyk, keďže som zvyknutá na to, že v jej knihách je rýchly sled rôznych udalostí, ktoré sú prepletené rýchlou akciou, ktorá vo mne prebudí adrenalín. Tento pocit som však mala na posledných stranách v poslednej kapitole.

Celkovo Lord of Shadows má svoje chyby, okrem opisov, ktoré mne nevadia, ale viem, že viacerých práve toto rozčuľuje najviac na jej knihách. Ale keď sa zameriam na dej, tak viacej vecí sa mi nepáčilo alebo skôr som nerátala, žeby práve LoS mohla byť práve ten typ knihy, kde sa budú riešiť vzťahy, kde sa hlavný problém bude riešiť až na posledných stránkach a dovtedy len budeme putovať z miesta na miesto, z ktorých sa bude viac-menej len utekať. Ale aspoň postavy boli stále rovnaké, čo ma potešilo najviac boli mená z predchádzajúcich sérií a oceňujem, že autorka ich aktívne zapája do deja, ale avšak určité úmrtia boli úplne zbytočné a videla som v tom len zbytočnú prekážku pre hlavné postavy. Bolo to nečakané, nič tomu nenadväzovalo a zrazu sa to začalo sypať jedna radosť. Podľa mňa úplne zbytočné a dalo sa to aj inak riešiť. Celkovo koniec ma aj tak trochu dostal...

Je to Cassandra, jej štýl písania mne napríklad vyhovuje, aj keď je pravda, že párkrát som sa pozastavila nad tým, že toto alebo hento opis nepotrebovalo.
Nie je to jej najlepšia kniha, ale ak sa do toho pustíte s rezervou, tak dostanete typický priemerný druhý diel. Druhé diely sú známe tým, že sú prekliate, pretože sú len výplňou medzi prvým a tretím dielom, ktoré pevne verím, že bude epickým finálnym zakončením, pretože by ma to dosť sklamalo keby sa aj Queen of Air and Darkness nesie v podobnom duchu. Takže, ak LoS bol priemer očakávam od tretej časti všetko to, čo chýbalo v tejto. 

You May Also Like

2 komentárov

  1. Tá kniha mala veľa chýb, ale priznám sa, že mi to bolo úplne jedno. Prehnané omáčky som preskočila a aj tak ma zaujímala len Emma a Julina. :D :D Uf, teším sa na pokračovanie.
    Jednotka bola podľa mňa o dosť lepšia ako dvojka, no ale čo. Ani Cassie nemôže vždy písať úplne perfektne. Možno sa tu trochu (veľmi) nechala uniesť. Obzvlášť som sa neprestávala čudovať nad vzťahom Cristina-Kieran-Mark. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak jednotku zaraďujem medzi najlepšie Cassandrine knihy. Takže ma mrzí, že LoS je pre mňa sklamaním. Ale áno, na tretiu časť sa teším aj ja XD (Hlavne na to ako bude obálka vyzerať naživo)
      Cristina-Kieran-Mark je fakt tá najčudnejšia vzťahová zápletka, ale mňa to bavilo, tak či tak som zvedavá ako sa to bude vyvíjať, hlavne ale ohľadom Perfect Diega ;)

      Odstrániť