Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Príbehy na dobrú noc pre rebelky 2

by - decembra 27, 2018


Pokračovanie senzačného bestselleru podľa New York Times, ktorý inšpiroval dievčatá na celom svete, aby viac snívali, mierili vyššie a bojovali tvrdšie. Príbehy na dobrú noc pre rebelky 2 je úplne nová zbierka 100 príbehov na dobrú noc o výnimočných ženách, od kráľovnej Nefertiti, Beyoncé, Rosalind Franklinovej až po J. K. Rowlingovú. Kráľovné a aktivistky, baleríny a právničky, pirátky a počítačové odborníčky, astronautky a vynálezkyne – táto kniha je dôkazom, čo všetko dokážu ženy.

 Tento rok vyšla kniha Príbehy na dobrú noc pre rebelky (Francesca Cavallová, Elena Favilliová), ktorá si ma získala nielen svojimi ilustráciami, ale aj príbehmi o ženách, ktoré zmenili svet. O to viac som sa tešila na pokračovanie, ktoré mi poskytlo vydavateľstvo Albatrosmedia.

Osobne považujem pokračovanie o niečo slabšie než prvú časť. Keďže prvá kniha obsahovala naozaj zaujímavé osobnosti, tak verím, že vybrať ďalších sto žien bolo náročné. Prvá časť je naozaj preplnená silnými ženskými osobnosťami, ktoré tromfnúť nie je len tak jednoduché.


V tom to pokračovaní sa dočítate aj o Agathe Christie, Audrey Hepburnovej či Beyoncé, ale zároveň v knihe objavíte aj mená, ktoré vám nemusia byť známe. Rôzne vedkyne, skladateľky, športovkyne, ktoré by svet mal poznať.  Celkovo druhá časť mi prišla oveľa viac zameraná na vedu. Čo úplne nie je moja parketa. Aj napriek tomu som dozvedela naozaj zaujímavé a pre mňa nové veci.


Pamätám sa, že keď vyšla prvá časť pár ľudí malo výhrady, že kniha príliš idealizuje určité postavy. Niektoré príbehy sú príliš prikrášlené a nie je správne podávať deťom informácie, ktorá kniha ponúka. Možno kniha prikrášľuje príbehy, ale treba si uvedomiť, že je to detská kniha. A žijeme v dobe, kde všetky dostupné informácie si vieme vyhľadať na internete. V tom to prípade nevidím idealizovanie ako problém. Stále je to detská kniha, ktorá má pôsobiť nevinne, ale zároveň má priniesť deťom do života nové informácie, ktoré sa v škole nemusia učiť. Je len na nich či si potom o daných osobách vyhľadajú viac.

Celkovo Príbehy na dobrú noc pre rebelky sú skvelým štartom na zozbieranie aspoň základných informácií o danej osobe. A ako som spomínala už vyššie je len na čitateľovi, či si vyhľadá aj zvyšok informácií. Predsa niektoré osobnosti človeka zaujmú viac iné menej. Aj napriek tomu, že pokračovanie považujem za slabšie, tak ilustrácie sú stále neskutočne krásne. Kniha nielenže sa dobre číta, ale aj pozerá, čo mám odskúšané na malých ratolestiach mojej sesternice.


Takže ak ešte stále váhate nad kúpou, tak ja vám túto detskú knihu odporúčam. A len tak medzi nami aj dospelí si prídu na svoje.




Za knihu ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia.
Knihu si môžete zakúpiť TU!

You May Also Like

2 komentárov

  1. Kniha vskutku vypadá velmi zajímavě. :) Věřím, že je poněkud slabší, přece jen do té první museli dát jen ty nejzajímavější a nejznámější ženy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, v jednotke je naozaj silná a pestrá kombinácia osobností, takže ju tromfnúť bolo rozhodne ťažšie.

      Odstrániť