Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Obohatenie wishlistu

by - januára 31, 2019

Zdroj: weheartit

Pár dní dozadu som zas raz prehrabávala goodreads a našla pár zaujímavých titulov, ktoré som si hneď pridala do wishlistu. A keďže už som dávno nič nepridala do rubriky "Zaujalo ma", tak som sa rozhodla, že pár z nich vyberiem a podelím sa s vami o ne. Verím, že niektoré budete poznať, ale zároveň dúfam, že sa nájdu aj takí, pre ktorých tu bude pár noviniek.



The Priory of the Orange Tree (Samantha Shannon)

A world divided.
A queendom without an heir.
An ancient enemy awakens.

Samantha Shannon si ma získala so Zberom kostí, ktorý u nás bohužiaľ, nie je veľmi populárny. Skutočnosť, že vydáva novú fantasy knihu, ktorá bude mať vyše 800 strán ma veľmi teší. V angličtine si na ňu síce netrúfam, ale Host chystá preklad, takže už len vydržať. Príbeh bude o svete, kde zúri vojna s drakmi a zároveň to bude príbeh aj o ženách, ktoré s drakmi bojujú. Vyzerá to rozhodne zaujímavo a veľká výhoda knihy je, že to bude standalone. 

King of scars
(Leigh Bardugo) 

 He will risk everything to save his country and himself. But some secrets aren’t meant to stay buried—and some wounds aren’t meant to heal.

Leigh Bardugo skrátka ide karta. Po nevydarenej "Grishi" nás takmer všetkých ohúrila so Six of crows a jej knihy idú na dračku. Takže keď som zistila, že King of scars bude o Nikolaiovi a Nine moje nadšenie bolo obrovské a očakávania sú ešte väčšie. Táto kombinácia postáv z jej predošlých kníh ma veľmi teší.

Goodreads 

If we were villains
(M.L.Rio)

Enter the players. There were seven of us then, seven bright young things with wide precious futures ahead of us. Until that year, we saw no further than the books in front of our faces.

Zaujímavý mystery triler, ktorý zatiaľ má celkom vysoké hodnotenie ma zaujal nielen svojím nadpisom, ale aj obálkou. Okrem toho dej sa sústreďuje na divadelných hercov, čo je rozhodne zaujímavé spestrenie. Prvé recenzie tento debut označujú za naozaj vydarený a údajne to nie je plytký príbeh a na svoje si prídu aj nároční čitatelia.



Seven husband of Evelyn Hugo
(Taylor Jenkins Reid)

Aging and reclusive Hollywood movie icon Evelyn Hugo is finally ready to tell the truth about her glamorous and scandalous life. 

Budem úprimná, knihu som si zaobstarala ako e-book a stihla som prečítať prvé dve kapitoly. Zatiaľ nemám žiadny názor. Príbeh Evelyn Hugo, ktorá je filmová ikona sa rozhodla vyrozprávať svoj životný príbeh práve hlavnej hrdinke, ktorú si osobne vyžiadala a nechce nikoho iného. Evelyn je síce ikona, ale taktiež má tajomstvá. Recenzie sú nadšené a ja verím, že z tej knihy budem nadšená aj ja.




Monstress
(Marjorie Liu, Sana Takeda)

Set in an alternate matriarchal 1900's Asia, in a richly imagined world of art deco-inflected steam punk, MONSTRESS tells the story of a teenage girl who is struggling to survive the trauma of war...

Na tento komiks ma nalákala Lili so svojím článkom na jej obľúbené komiksy. Určite si ho prečítajte ---> Click!  Viac k tomu nemám, čo povedať ;) 

Sherwood
(Meagan Spooner)

Robin of Locksley is dead. 

Tvorbu Meagan Spooner mám veľmi rada, preto keď som zistila, že vyjde Sherwood, ktorá má krásnu obálku (ladí s jej predošlou knihou Na lovu!) a navyše je to retelling na Robina Hooda som bola nadšená. Anotácia vyzerá naozaj zaujímavo a dúfam, že ma pocit nesklame a naozaj hlavná hrdinka Mariana bude silná a nezávislá, ale s tým správnym spôsobom. 

Chain of Gold
(Cassandra Clare)

James Herondale longs for a great love, and thinks he has found it in the beautiful, mysterious Grace Blackthorn. Cordelia Carstairs is desperate to become a hero, save her family from ruin, and keep her secret love for James hidden.

Cassandra Clare stále píše nové a nové knihy zo sveta Tieňolovcov. A ja aj keď si poviem, že už stačilo a naozaj sa nebudem púšťať do jej ďalších sérií, tak odhalia obálku a ja viem, že si ju kúpim. Som povrchná? Som. Ale tá obálka je skrátka dokonalá. A kúsok anotácie, ktorú máte možnosť vidieť mi už teraz láme srdce.

You May Also Like

6 komentárov

  1. Na novú knihu od Samanthy Shannon sa veľmi teším. Obľúbila som si jej štýl písania a hoci mám, paradoxne, jej sériu The Bone Season veľmi rada, momentálne som ju odložila, nakoľko tá séria bude rozsiahlejšia a "prestoje" medzi knihami sú dlhé, takže si asi počkám, kým vyjdú ešte aspoň dve, nech potom nemusím dlho čakať.
    Aj preto som sa potešila, že napísala niečo jednodielne a hoci je to bichľa, teším sa na to. Samantha jednoducho vie.
    A som rada, že som ťa nalákala na Monstress (hoci je to aj veľká zodpovednosť niekomu niečo odporučiť a potom čeliť tej možnosti, že sa mu to nebude páčiť a ja som vlastne mrhala časom dotyčného) a dúfam, že sa ti komiks bude páčiť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám tiež pauzu od tej série, nielen kvôli "prestrojom", ale na mňa sa v tej sérii toľko vecí vždy udeje, že na to potrebujem čas a celé to poriadne predýchať.
      Ja verím, že sa mi to bude páčiť, pretože ten komiks vyzerá luxusne už len na pohľad.

      Odstrániť
  2. Pár z těch knih znum, ale zatím mě nenalákaly na to, že bych si je chtěla přečíst. Tak či tak toho mám momentálně dost ke čtení. :D Ale teda všechny obálky vypadají naprosto krásně. :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ten typ, ktorého z celej anotácie zaujme len jedna veta a hneď to chce čítať. Preto môj wishlist je nekonečný a každý deň tam len pridávam a pridávam knihy. Asi by som si ho mala už pretriediť :D

      Odstrániť
  3. Nejvíc mě zaujal asi Sherwood. Zbytek mě nijak nenalákal, ale třeba si k nim ještě najdu cestu. Děkuji za typy :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa veľmi rýchlo všetko zaujme, neviem či je to prekliatie alebo šťastie :D Sherwood vyzerá mega! ;)

      Odstrániť