Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

5 krát áno a 3 krát nie pre Polnočnú dámu

by - júla 01, 2017


5 krát áno
#1 Najlepšia kniha zo sveta Tieňolovcov
Aspoň pre mňa. TMI ma dostalo-všetky časti, aj keď viem, že viacerým sa TMI až tak veľmi nepáčilo. Pre zmenu mne robí zas problém dočítať Pekelné stroje, ktoré všetci vychvaľujú. Ale Lady Midnight mi sadla ako riť na šerbeľ. 

#2 Prekvapenia z každej strany
Čo si budeme klamať. Je neskutočne veľa príbehov o Tieňolovcoch, ale Cassandra vždy príde s niečim novým a originálnym. A tu tých prekvapení je dosť. Navyše u tejto autorky sú vždy prekvapivé konce.

#3 Postavy, povahy...
Nikdy to nie je to isté. Písať o toľkých postavách, vytvoriť im povahy a ich charakteristické črty bez toho, aby ste ich nejako navzájom ovplyvnili, nedaj bože aby sa na seba začali podobať. Nie je umenie čítať a pamätať si mená všetkých postáv, je umenie písať o toľkých postavách, pričom každá jedna bude stále originál a nie nejaká kópia z predošlých dielov.

4# Rýchle čítanie
Aj napriek tomu, že slovenské vydanie má cca 580 strán, tak sa to číta samo. Stránky sa pretáčajú samé a fakt si človek čítanie užije.

5# Bonusová kapitola (V preklade) plus tá obálka a spracovanie!!!

(Predstavte si žmurkajúceho smajlíka) 

3 krát nie

#1 Už asi stačí
Často sa pýtame otázku dokedy chce autorka čerpať námety na svoje knihy zo sveta Tieňolovcov. Myslím, že po xy sérií, ktoré si ešte v hlave vymýšľa sa odpoveď možno dozvieme, keď nám už to fakt bude liezť krkom. Zatiaľ sa to ešte dá predýchať. Otázne je dokedy.

#2 Ten svet už poznáme
Tieňosvet nás už asi veľmi neprekvapí. Je snáď vysvetlený v každej jednej knihe a tie pasáže môžu, niektorých z nás nudiť. Hlavné tí, ktorí to už vedia odrecitovať naspamäť. Samozrejme sem-tam nejaké tie drobnosti sa ešte čitateľ dozvie, ale už to nemá ten efekt šoku a prekvapenia.

#3 Opisy...
U viacerých pri Cassandre Clare vadia tie opisy, ktoré sú miestami nudné. Naozaj niekedy nepotrebujeme vedieť až detaily-aj keď mne až tak nevadia.

Pre mňa tak či tak Polnočná dáma patrí medzi najlepšie knihy, ktorá CC napísala. A je na vás či sa k môjmu názoru pridáte, pretože ak vám autorka doteraz nesadla som na 80% istá, že po prečítaní Polnočnej dámy zmeníte názor. Môj plnohodnotný názor si môžete prečítať TU! 

Za slovenský výtlačok ďakujem vydavateľstvu Slovart.

You May Also Like

0 komentárov