Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

The Kiss of Deception alebo takmer ročné trápenie

by - júla 12, 2017

Autor: Mary E. Pearson
Názov: The Kiss of Deception
Diel: 1/3
Žáner: YA,

Anotácia:

A princess must find her place in a reborn world.
She flees on her wedding day.
She steals ancient documents from the Chancellor's secret collection.
She is pursued by bounty hunters sent by her own father.
She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.
The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can't abide. Like having to marry someone she's never met to secure a political alliance.
Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.

Môj názor: 
The Kiss of Deception som začala čítať ešte v koncom septembra minulý rok. Pred dvoma dňami som ju dočítala... Čo som vedela o tejto knihe bolo len to, že nejaká princezná uteká, v knihe sa striedajú pohľady nejakého vraha a princa. A celkovo to bolo všetko. Teda ešte som vedela, že táto kniha má neskutočne nádhernú obálku. Pozitívne reakcie na knihu boli všade, potom to vydalo CooBoo a kniha sa všetkým páčila. Tak prečo ja som rok bola zaseknutá na strane 112? A ani za boha som sa nevedela pohnúť.

Kniha mala neskutočne pomalý rozbeh, nič sa tam nedialo, jediné vzrúšo bol ten útek princeznej, striedanie pohľadov a hneď črtajúci sa milostný trojuholník, ktorý ma úprimne veľmi nepotešil. Našťastie vďaka bohu za deň, keď som knihu neodložila po ďalších 10 stranách a prelúskala som sa s tým nudným začiatkom. Po cca 150 stránkach dej naberá na obrátkach, častejšie sa striedajú pohľady a ja som bola v šachu lebo som totálne netušila, že ktorí z dvoch chlapcov je princ a ktorý vrah. Dosť ma miatlo aj to, keď sa začali pohľady striedať nielen ako vrah a princ, ale aj ako Kaden a Rafe-dúfam, že sa chápeme. Odtipnúť si, ktorý je nebezpečný bolo pre mňa dosť ťažké. A samozrejme, že som si odtipla zle. Toto bol presne jeden z tých šokov, pri ktorých  ma autorka dostala-v dobrom. Obidvaja sú čudní a neviete čo od nich môžete očakávať. Na jednej strane sa mi to páčilo na druhej ma to strašne hnevalo ako sa so mnou autorka zahráva.

Milé prekvapenie sa mi dostalo aj od hl. hrdinky, z ktorej mena mi bolo dosť na smiech lebo Jezelia znie strašne. Ale čo sa týka jej povahy, tak mi bola sympatická. Riadila sa rozumom a to málokedy sa vidí v YA literatúre. Vedela som sa v niektorých situáciach s ňou trošku stotožniť a súcitila som s ňou pri určitej situácie.

Kniha má takú tajomnú a hlavne romantickú obálku-aspoň vo mne to evokuje také pocity a preto ma prekvapilo, keď autorka nemala problém zabíjať. Zrazu som sa do knihy, tak ponorila, že som sa k jednej vete musela vrátiť a ešte raz si ju prečítať, pretože naozaj som zostala zaskočená, akým smerom sa príbeh začal uberať.
Dej je zo začiatku uťahaný, nič sa nedeje, ale kniha postupom naberá na obrátky. Veci sa dajú do pohybu a kniha sa stane návyková a veľmi ťažko sa odkladá preč. Aj keď hluchých miest by sa tam našlo. Ale stále ma to bavilo lebo sa tam aj tak niečo v pozadí riešilo/dialo.

The Kiss of Deception je kniha, ktorá po tom nudnom začiatku dokáže ponúknuť zaujímavý fantasy príbeh, aj keď tých prvkov fantasy by mohlo byť viac. Tak či onak láska je stále v prvej línii a všetko ostatné ide niekedy až príliš do úzadia. Aj keď možno nie od začiatku, ale číta sa to rýchlo, určité časti sú prekvapivé a nečakané a samozrejme má to otvorený koniec, ktorý vás má navnadiť na pokračovanie. Aj keď nie som si istá, čo od neho očakávať.



You May Also Like

2 komentárov

  1. Najťažšie je teda prelúskať sa začiatkom :D Ale neznie to až tak zle, možno po knihe siahnem, tá obálka je totižto fakt pekná :))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď práve, hoci začiatok je taký aký je, tak so zvyškom knihy sa to nedá porovnať. Obálka je fakt veľkým lákadlom :D

      Odstrániť