Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Na dvore z tŕňov a ruží

by - mája 14, 2017


Pravdepodobne som bola jediná, ktorá ešte na Dvore z tŕňov a ruží nečítala. A keďže všetci čítali okolo mňa už druhé nebodaj tretie pokračovanie, tak som usúdila, že už je fakt načase aby som so sebou niečo spravila. A keďže som aj pravdepodobne posledná, ktorá sa k tomu nevyjadrila, tak urobím to podobne ako pri Tróne zo skla. Nie je to recenzia, ale čisto len názor-neviem ako to mám vlastne pomenovať. Keďže recenzií na túto knihu je fakt veľa a na jednej strane by už bolo zbytočné písať ďalšiu, ktorá by sa medzi tými ostatnými stratila, tak tu je... toto.



Čo mi prinieslo Na dvore z tŕňov a ruží?

Taký Stockholmský syndróm
Všetci vieme ako dopadla Kráska v rozprávke Kráska a zviera. Kráska sa zaľúbila do svojho väzniteľa, čo sa ani v tejto knihe nevyhneme. Avšak mám pocit, že u Krásky sa môžeme baviť o láske, kým u našej hlavnej hrdinky Feyre to je čisté pobláznenie za hrdinom v maske, ktorý je namakaný a strašne sexy, ale ona ho vlastne neznáša...avšak aj tak k nemu niečo začína cítiť... Hate-love vzťah? Nie tak celkom presne, na jednej strane to človeka baví, tých pár strán nevraživosti, ale ako rýchlo to príde, tak rýchlo to aj odíde.

Zaujímavé prekliatie
Na to aby niekto bol zviera nemusí byť hnusný, škaredý a jeho poddaný nemusia byť svietnik, hodinky a podobné vecičky. Stačí, ak všetci na sebe budú mať masky, ktoré nebudú vedieť dať zo seba dole. Samozrejme, krásne honosné masky, ktoré sa ich držia ako kliešť, yay! Zaujímavé, originálne, tak prečo nie? A ako inak je tam toho oveľa viac!

Od slabocha až po obyčajných parchantov
Hlavná mužská postava Tamlin...nech je akokoľvek silný, mocný a neviem, čo všetko ešte beriem ho za slabocha. Feyre k nej sa nevyjadrujem, pretože aká bola na začiatku a na konci bad ass (aspoň sa snažila), tak taká v strede bola vymletá. Tí, čo ma zaujali a mali minimum priestoru to boli Nesta a   Lucien. Rhysand bol zaujímavý sám o sebe, takže v pokračovaní som zvedavá hlavne na neho (a na to prečo ste všetci do neho, tak rachnutí) Ale chválim úhlavnú nepriateľku, pretože tá jej sebeckosť a ma fakt bavila. A hlavne tá jej nevraživosť.

Približne 60%  sa točí okolo vzťahov, 10% hľadania a takých opletačiek, 30% akcie.....
Toto nie je typická Sarah, aspoň teda prvá polovica, tá druhá sa už trochu vyrovná Trónu, avšak stále tomu chýba tá maasovská šťava. Aj keď trýznenie hrdinky je skvelé-som masochista, viem. Ale pre vašu informáciu, nevadilo mi, že sa v prvej polovici neobjavil úhlavný nepriateľ. A priznávam sa, že som ani nechcela pokračovať v tejto sérii, až keď prišiel na rad plnenie tých úloh a konečne prišla tá vymodlená akcia. A koniec ma presvedčil, že áno chcem ísť aj do pokračovania.

Aj keď to bolo miestami nudné, tak či onak som knihu nevedela pustiť z ruky. Pre mňa osobne to nie je najlepší re-telling na Krásku a zviera, ale rozhodne má niečo do seba. A už len kvôli tomu som zvedavá, ako sa to bude celé vyvíjať. Nie je to celkom presné prerozprávanie, ale mňa to bavilo a miestami dokonca prekvapilo. Aj keď nie niektoré časti krákam ako chorá vrana, ale to len preto lebo viem, že autorka má na viac. Tak uvidím ako to dopadne s pokračovaním. A len tak pre informáciu to spracovanie knihy a tá mapka je fakt krásna!



You May Also Like

2 komentárov

  1. Pekná recenzia :)
    Už dlho si chcem prečítať knihu, no ešte som sa k nej nemohla dostať, pretože je toľko kníh na čítanie :D

    OdpovedaťOdstrániť