Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Hektický január

by - februára 02, 2018



Na to aký bol január nestabilný-nielen v počasí a náladovo, tak to bol pre mňa dosť náročný mesiac, či už ohľadom školských povinností alebo menších pracovných vecí. Okrem toho nadviazala som novú spoluprácu s Albatrosom, yay! Čo sa týka Slovartu... Neviem, čo a ako, ale zjavne spolupráca asi skončila. Alebo skôr fakt netuším na čom teraz som, takže uvidí sa časom. Čo sa týka kníh, tak na to ako som nič nestíhala, tak som celkovo prečítala 9 kníh, aj keď nie sú všetko celkovo knihy keďže polovicu z toho tvoria poviedky. Dokonca aj poviedky z povinného čítania!!!
Súvisiaci obrázok
Zdroj: Tumblr


Adulthood is a myth (Sarah Andersen) 
Zmierenie alebo dobrodružstvo pri obžinkoch (Ján Palárik)
Kate and Sam-The Fisrt Encounter (Jodi Ellen Malpas)
These Broken Stars (Amie Kaufman, Meagan Spooner) 
Milk and Honey (Rupi Kaur) 
Búrka v Impériu (Sarah J. Maas)
The Sect (Courtney Lane)
Keď báčik z Chochoľova umrie (Martin Kukučín)
Maco Mlieč (Jozef Gregor Tajovský)

Rok 2018 som nemohla začať lepšie ako s niečím milým, vtipným a výstižným. Adulthood is a myth alebo v preklade Dospelosť je mýtus. Táto jednohubka, ktorá spríjemní náladu som na GR ohodnotila 3* .

Hneď potom som pokračovala s povinným čítaním, keďže nový rok znamená zvyčajne nové ja, tak som opustila svoju komfortnú zónu a vrhla sa na Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch, ktorá je označovaná za vtipné dielo, avšak ja som sa pri čítaní veľmi nezasmiala. Palárikovo dielo si odo mňa odnieslo 3*. 

Pri prehrabávaní GR som zistila, že autorka série Tento muž má na svojej stránke zverejnené prvé stretnutie vedľajších postáv-Kate a Sama. Okrem toho, že ma to nebavilo som zistila, že bude aj štvrté pokračovanie Tento muž. (Yay!) Katina prvá noc so Samom u mňa  pochodila  s 2*. 

Konečne som siahla na niečo, na čo som sa už dlhšiu dobu tešila a tou knihou bola These Broken Stars, ktorá len o chlp utiekla pred päť hviezdičkovým hodnotením. Príbeh Lilac a Tarvera si ma získal aj keď len na 4*, lebo verím, že pokračovanie už bude na tých päť hviezdičiek. 

Intrácke osamotené večere by som mala tráviť pri poézii alebo niečom podobnom, takže po dlhom odolávaní som si prečítala pred spaním na posedenie Milk and Honey. Určite z toho nie som paf a tie básne, citáty, či ako to mám nazvať ma veľmi neoslovili. Teda nie všetky, pár by sa ich našlo, pri ktorých som si povedala wau, tak táto sa mi páči. Avšak vedela by som ich spočítať na jednej ruke. Takže si myslím, že moje 3* hodnotenie je ešte celkom mierne oproti iným názorom na túto zbierku básní. 

Veľkým klenotom bola pre mňa Mass a jej Búrka v impériu, ktorá bola sakra dobrá. Viete dobre, že Aelin ako postava ma už veľmi nezaujíma, aj keď vedľajšie postavy sú neskutočne skvelé a považujem ich už skôr za hlavné ako vedľajšie. U mňa je 5* hodnotenie isté len kvôli Manon a spolku. A samozrejme, kvôli tým zvratom. 

Nešťastný výber avšak bola kniha The Sect, ktorá má fakt krásnu obálku, ale príbeh mi prišiel miestami až nechutný, hoci cením, že hrdinka aj napriek tomu všetkému bojovala. Ak máte radi erotické BDSM, tak určite po knihe siahnite, ak nie, tak sa nenechajte zlákať obálkou. Ja som knihu ohodnotila s 2*, ale ak si pozriete zahraničné hodnotenia, tak viacerí ten príbeh majú radi. A teraz zas k povinnému čítaniu. 

Keď báčik z Chochoľova umrie je krátka poviedka, ktorá ma uspávala, takže v strede som musela prestať a ísť si zdriemnúť lebo surovo som pri knihe zaspávala. Aj napriek tomu som ju ohodnotila 3*. 

Maco Mlieč je našťastie len osem stranové niečo, ktoré ma hnevalo po celý čas a to hlavne kvôli hlavnej postave. Na goodreads som ju nehodnotila, pretože som ju nenašla samostatne. Ale viac ako tri hviezdičky by som rozhodne nedávala. 

Zjavne nie som na diela slovenského pôvodu a dúfam, že nie som sama a viacerí sme na jednej lodi, ktorí veľmi neobľubujú tieto diela. Pevne dúfam, že teraz budem mať lepší výber kníh. Aký bol váš mesiac január? Čítali ste niečo, čo vám vyrazilo dych, či už v dobrom alebo v zlom?

Recenzie:

You May Also Like

6 komentárov

  1. Devět knih je super, ale žádnou z knih jsem nečetla a kromě Milk and honey mi ani moc neříkají. Milk and honey mě osobně moc neláká. :-) Já knih přečetla 10 a jsem překvapená, tolik knih jsem za jeden měsíc asi ještě nikdy nepřečetla. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 10 kníh je super! Ja sa obávam, že toto bolo môj najväčší počet a že sa to bude už len v priebehu roka znižovať. Rada čítam knihy, ktoré nie sú až tak populárne, teda sem-tam na nejakú takú siahnem, ale tentoraz to hlavne bolo povinné čítanie.....

      Odstrániť
  2. Deväť kníh je skvelé číslo :-) Búrka v impériu ma bavila, ale mala svoje chyby, každopádne tie zvraty a záver stáli za to. Čo sa týka povinného čítania, tomu som sa v škole väčšinou vyhýbala, takéto príbehy nie sú nič pre mňa :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hlavne ten záver! Normálne som zvedavá, čo bude s Aelin, aj keď mi skoro celú knihu bola ľahostajná, ale teraz...
      Ja povinné čítanie fakt nemusím, ale musela som sa dokopať aspoň k pár dielam, aby som sa necítila, až tak previnilo, že pre svoje štúdium nič nerobím XD

      Odstrániť
  3. Krásny počet prečítaných kníh :) Milk a Honey beriem iba ako zaujímavú formu čítania citátov mimo internetu, ináč mi to tiež neprišlo ničím výnimočné. Pár citátikov a básní bolo pekných, ale ináč priemerné. Skôr by ma zaujímala od autorky nejaká tá kratšia poviedka, možno by jej to šlo, myšlienky má pekné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Nad tým som ani neuvažovala, že by autorka mohla napísať nejakú poviedku alebo niečo podobné, ale celkovo je to zaujímavá predstava :)

      Odstrániť