Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Kto je Mara Dyerová? alebo Hodkinová, keď ťa stretnem neželaj si ma!!!!

by - novembra 22, 2014

Autor: Michelle Hodkin
Názov: Kto je Mara Dyerová?
Originál: The Evolution of Mara Dyer
Diel: 2/3
Žáner: paranormal, YA

Anotácia: Mara Dyerová vie, že sa nezbláznila. Dokáže zabíjať svojou mysľou a Noah zasa tou svojou liečiť. Mara vie aj to, že Jude nie je len halucinácia. Nedarí sa jej však presvedčiť rodičov a lekárov, že nepotrebuje psychiatra ani hospitalizáciu. Jediný, kto jej naozaj verí, je Noah. Mara má však oňho strach, je preňho nebezpečná – pri ich prvom bozku ho totiž takmer zabila. Spoločne však pátrajú po tom, ako Jude prežil zrútenie inštitútu na Rhode Islande a prečo vie o Mariných schopnostiach viac než ona sama..




Môj názor:

Prvá časť Čo sa stalo Mare Dyerova? Bola úplne fantastická a doslova som prahla kedy už konečne budú mať v kníhkupectve druhú časť a mesačné čakanie sa predlžilo na dobu neurčitú až raz.... pred týždňom som si ju konečne kúpila a pred malou chvíľkou ju dočítala. Bodaj by som túto trilógiu nikdy nezačala čítať- to by som zas riskovala, že by som sa nikdy nedozvedela o Noahovej existencii, aj keď to teraz už mám na dve veci!!!!


Pamätáte sa ako skončil prvý diel? Presne, na také niečo dramatické sa nedá zabudnúť! A začiatok pokračovanie je úplne záhadný, teda ak si položíme tie správne otázky typu: Ako sa tam dostala? Čo zas vyviedla? Mara sa preberá v ústave, kde ju zjavne považujú za blázna. Alebo teda aspoň jej to hovoria, že má problémy. Tak či tak začiatok je sľubný a to čo nasleduje po tom je len dychberúci dej :)

Mara sa zmenila. A nielen výzorovo, čo sa týka jej odrazov v zrkadle, ale aj v správaní a v zmýšľaní. Uvedomuje si svoju výnimočnosť, ale zároveň sa bojí samej seba, a hlavne toho aby neublížila svojej rodine a chlapcovi, ktorého miluje.
Noah, bol skrátka.... Noah. Vždy vedel čo má urobiť alebo čo by mal urobiť a povedať. A jeho hlášky boli také typické Shawovské. :D

Vzťah týchto dvoch nebol uponáhľaný, pokračoval presne tam, kde sa skončil, takže nečakajte na strane dvadsať výlev slov typu: Milujem ťa!, na to si budete musieť počkať. Zato akcia, strach  a kopu nových otázok a žiadne odpovede- na to sa pripravte.
Samozrejme je tu aj Jamie, ktorý je vlastne stále rovnako sarkastický či Daniel, ktorý sa snažil správať k Mare úplne rovnako ako vypuklo to šialenstvo. A Jude. Takže všetky moje špekulácie typu, niekto sa zaň ho vydáva alebo má dvojča, čo sa chce pomstiť sú úplne od veci. 

Mara v tejto knihe školu „vymenila“ za ústav a ešte čudnejších ľudí v ňom, čo dodáva knihe taký iný nádych oproti jednotke.  Stále sú tu vtipné hlášky či Marine jedovanie, ale už priorita nie je Mara... Priorita je pravda, ktorá je až príliš dobre zamaskovaná. A vám sa bude chcieť niekedy chytať za hlavu z toľkých otázok, ktoré táto kniha ponúka. Kopa otázok a žiadne odpovede. To je Marin svet. Otázky bez odpovedí.

Celá kniha je taká plná záhad, až ma niekedy pri jej čítaní normálne, že striaslo. Miestami to bolo mätúce a inokedy až príliš prebité akciou, ktorá knihu skvele vyformovala do záverečného finále tejto knihy. A poviem vám budete taký šokovaní a ešte šokovanejší než ja! (Keby nebol tumblr, tak by som bola aj ja! :D )  Och, ak si pamätáte na cliffhanger na konci jednotky, tak ten čo vás čaká konci tohto pokračovania vás totálne zničí!!!! Pamätám sa ako som sa vtedy jedovala..... Pche, to som nevedela čo ma čaká v tejto časti. Akože vážne?! Povedzte, že to nie je pravda, že si z nás Michelle len robí žarty!!!! Alebo, že je z sama z blázinca, to je ešte lepšie tvrdenie!  Absolútne netuším čo si na nás pripravila v poslednej časti. V časti, kde to celé vyvrcholí a kde sú odpovede na naše otázky.   Z časti, ktorá nebude preložená do slovenčiny, pretože my „nepotrebujeme“ zistiť pravdu!!!! A stavím krk na to, že záverečná časť nebude mať uspokojivý koniec pre moju maličkosť, a keď naozaj sa potvrdia moje obavy, tak vám sľubujem, že Hodkinovej napíšem takú správu, že sa z toho nespamätá!

Čítali ste ju? Máte rovnaké pocity ako ja? 

You May Also Like

3 komentárov

  1. Ja som tuším tak pred pár dňami prečítala trojku :) Už taký spokojný pocit, že to mám celé za sebou a pokoj proste v duši. A aby si bola aspoň o niečo pokojná - trojka má uspokojivý koniec :) A viac než to! Proste, mega super :)
    Inak, pekná recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. *Bôžiková kľud!* :D Takže trojka má uspokojivý koniec?! To vážne!!!!! O môj ty.... teraz aspoň som o niečo ako tak pokojnejšia a ešte viac zvedavšia :D Ani netušíš ako si ma neskutočne potešila :3

      Odstrániť
    2. Trojka má totálne úžasný koniec a všetko (aspoň to čo som si pamätala a na čo som bola zvedavá :D ) mi bolo vysvetlené :D Niektoré veci mohli byť inak, ale hlavné je, že je to všetko vysvetlené a že to skončilo...uspokojivo :D

      Odstrániť