Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Mesačná chvastačka (Jún) + zbytočnosti, ktoré (ne)potrebujete vedieť

by - júla 02, 2015

Toto meme má na svedomí Judit!
Óóóó áno! Dva mesiace nič nerobenia sa práve začalo, alebo skôr včera, ale to je jedno! Slnko páli, voda láka a u nás na ceste je kopu prachu a špiny, pretože dokončujú kanalizáciu... -_- Robotníci vymenili vysedávanie v krčme od jednej popoludní do záverečnej a teraz im horí pod zadkom, pretože termín sa kráti a oni sú niekde len pri polovičke. Veď to tak dopadne, keď prídu pracovať opilci -_- Ale to nie je podstatné!

Podstatné je to, že je tu mesačná chvastačka, a tým, že som to tento raz trochu prehnala, čo sa týka cien. Počet je rovnaký. Takže som takmer na mizine, z čoho vyplýva, že tieto dva mesiace si možno nič nekúpim, čo mi láme srdce, pretože vychádzajú samé skvelé kúsky, ktoré by som si chcela prečítať *fňuk*




Tento mesiac je to 10 kníh, čo nie je zlé, ale tie peniaze, čo som za ne vysolila, už by som si za ne vedela kúpiť poličku-čo mi pripomína, že v sobotu, buď túto alebo na budúcu mi prídu nové poličky alebo skôr regále, ktoré sa stanú domovom pre moje detičky! Nie je to skvelé, že po roku presviedčania si moji rodičia konečne uvedomili, že potrebujem niečo normálne na knihy? :D
Okrem toho sa mi podarilo nadviazať spoluprácu s online obchodom megaknihy, z čoho sa teším, hoci pôvodne som nechcela mať žiadnu spoluprácu, ale tak... nevydalo mi to  :D

Z týchto desiatich kníh som tri dostala ako:
-recenzný výtlačok
-ocenenie
-ďalšie ocenenie





Nejako pred mesiacom si dala mini predsavzatie, že si dokúpim série a až potom začnem nové, alebo ako náhle začnem jednu sériu, čo najrýchlejšie si dokúpim zvyšné časti, takže hneď na začiatku mesiaca som si kúpila poslednú časť trilógie Moje sladké 16. storočie (Volá sa to tak, nie? :D ) Síce nemám prečítanú dvojku, ale konečne som si mohla vyškrtnúť jednu z mnohých sérií, ktoré nemám dokončené. Otázne už je len kedy sa k nej dostanem, ale obálku má peknú, nie? :D











Ešte ten týždeň, sa mi zdá, mi prišiel môj prvý recenzný výtlačok od spomínaných megakníh a to Moře klidu od Katji Millay- recenzia TU! Naozaj sa to zdá, že je to typická YA, ale nedajte sa zmiasť ;) Škoda, že tá autorka nemá viac kníh, čo by som si mohla od nej prečítať.












A teraz nič prekvapivé! Mesto nebeského ohňa v celej svojej kráse! Tradáááá! :3 Môžete sa tešiť na dosť netradičný článok o TMI, pretože ja múdra hlava som si omylom vymazala recenziu na druhú a tretiu časť, takže.... Celé to budem v mojom podaní vyzerať asi takto: nadávanie, rozplývanie a zas nadávanie a zbytočné rozčuľovanie. Takže, toto je ďalšia séria, ktorú mám už za sebou a už vidím ako krásne sa budú všetky časti pýšiť na mojej novej poličke! :3 Nech už je sobota!
Och a ten komiks na konci, samozrejme, že ma to prinútilo si zaobstarať Pekelné stroje!


Mala som menšiu dilemu, pretože v slovenskom preklade s tými úžasnými obálkami alebo v maďarskom preklade s tými božskými obálkami? Nakoniec rozhodovanie mi uľahčili v kníhkupectve, kde mali len druhú a tretiu časť v slovenčine, takže som si prvú časť zobrala v maďarčine a teraz sa držte! Neuveríte koľko som za ňu takmer dala! 15,35€!!!! Ešteže, ak nakúpite nad 15€ tak máte -15% zľavu, ktorá platila dokonca mesiaca! Takže ma to vyšlo okolo 13€, ale aj tak! Takže hneď ako to bolo možné-v pondelok som bežala do kníhkupectva zobrala som aj zvyšné dva diely, pretože na moje šťastie by ich niekto zobral predo mnou! Iróniou bolo to, že tretia časť Mechanická princezná je najhrubšia a bola zo všetkých najlacnejšia "len" 14, 35€ alebo nejako tak! Potom som si uvedomila, že oni tam majú v boxe-čo nie je asi box, všetky 3 časti v slovenčine za 33€, čo by ma vyšlo lacnejšie -_- Logika Bôžikovej, naša rodina nikdy nebola na logické myslenie, alebo skôr u mňa sa tá schopnosť nerozvinula :D Ale mám krásne obálky a urobila som si aspoň radosť :3 To nevadí, že ma to finančne zruinovalo! Aktuálne čítam Mechanického anjela a je to oveľa lepšie než Mesto kostí! (To len tak informačne!:D )


Aj keď mi tieto dve knihy prišli včera aj tak ich pridávam do júnovej chvastačky, pretože boli objednávané v júny a kvôli dvom knihám nemienim robiť chvastačku tento mesiac.
Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad je taká milá knižočka, ktorá opisuje 24 hodín 17-ročnej Hadley a moju recenziu nájdete TU! A túto knihu som potrebovala, pretože bude film a nerada idem na film, ktorý má knižnú predlohu, o ktorej viem a nemám ju prečítanú.
Deti búrky je druhé pokračovanie, myslím, že trilógie, Rád temnoty a prvá časť má názov Kacír a bosorka a recenziu na mojom blogu nenájdete, pretože túto knihu nemám zrecenzovanú s neznámych dôvodov.

Že školy nedokážu vyberať knihy, to už všetci dávno vieme. Toto nepotrebuje komentár....Otec rád číta detektívky, takže aspoň niekomu urobí radosť.

A nakoniec....Túto knihu som dostala ako ocenenie za reprezentovanie Nitrianskeho kraja v dvoch celoslovenských súťažiach v písaní, kde moje práce skončili na prvom mieste ( samá skromnosť som dnes :D ) K tomu som dostala aj taký pekný diplom, ktorý vám ukážem až ku koncu roku pri celoročnom zhrnutí ;)  

You May Also Like

3 komentárov

  1. Môj nie príliš sladký život by som si tiež chcela dokúpiť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já z celého článku znám jen jednu knížku a to Můj ne tak sladký život... asi bych se měla stydět. :D Moře klidu mi něco říká a myslím, že se po této knize podívám. Zní zajímavě. Až dopíšu komentář, mrknu na recenzi. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nič si z toho nerob, aj ja som niekedy tak, keď pozerám iné MCH :D A moja reakcia je potom na nezaplatenie :D

      Odstrániť