Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Črepiny duší alebo keď sa necháte ohúriť obálkou

by - októbra 22, 2015


Autor: Mary Lindsey
Názov:  Črepiny duší
Originál: Shattered Souls
Pokračovanie: 1/2
Žáner: YA, paranormal

Lenzi počuje hlasy a má vízie - vízie o náhrobných kameňoch, povodniach a chlapcovi s kovovo sivými očami. Zdá sa, že jej nikto nemôže pomôcť - dokonca ani jej priateľ Zak. Potom však stretne Aldena, chlapca zo svojich predstáv, ktorý jej prezradí, že ona je človekom schopným komunikovať s blúdiacimi dušami a pomôcť im. A že on bol po celé storočia jej ochrancom. Teraz Lenzi čaká ťažké rozhodnutie: Zak alebo Alden, život alebo smrť. Lenže čas sa kráti. Zlovoľná duša chce Lenzi zničiť a zabije ju, ak sa nerozhodne.


Črepiny duší (Souls #1)
Nádherná obálka nie vždy predstavuje kvalitný príbeh, a bohužiaľ Črepiny duší obálkou môže patriť medzi najkrajšie knihy, ale svojím príbehom...jednoducho autorke som na to neskočila.

Hlavná hrdinka Lenzi sa síce môže zaradiť medzi tie lepšie hrdinky, ale úprimne svojím chvíľkam otravnosti sa nevyhla.  A aj keď údajne si myslí, že je schizofrenička, ako jej otec, tak nie raz som verila skôr tej schizofrénii ako k tomu, že vidí a dokáže komunikovať s duchmi. A tie vidiny, ktoré máva nemôžeme považovať za vidiny, pretože sú skutočné a ten záhadný chlapec, nie je až taký záhadný, hoci anotácia nás parádne zavádza....

Takže náš milovaný záhadný chlapec a lá Alden mal byť zjavne ten typ, ktorý mal ohúriť čitateľky a poblázniť im hlavy....Tak asi. To chalanisko ani ľútosť vo mne nedokázal vyvolať, nieže ešte aby som sa doňho platonicky zaľúbila. A aby sa nepovedalo, spomína sa v anotácii Lenzin chlapec Zak... Takže dvaja chlapci + jedno dievča= trojuholník lásky, ktorý mi mal parádne liezť na nervy, lenže asi prvýkrát v histórii som čakala kedy sa tí dvaja pobijú, alebo skôr kedy Zak Aldenovi takú vrazí, že Chlapec duchov to nerozchodí.... Moje prosby neboli vyslyšané.... Vlastne Zak v príbehu figuroval len preto, aby na konci zachránil Aldena...Vlastne Aldenov duch-irónia, huh? Kde je trojuholník vtedy, keď ho chcem?!

Duchovia v knihách mi vždy naháňali strach, ale duchovia, ktorí hrali v tomto príbehu nejakú úlohu boli len blúdivé duše, ktoré nevedeli nájsť správnu cestu. Nápad bo určite zaujímavý, ale skôr to zlyhalo na spracovaní. Autorka sa viac venovala Lenzi, Aldenovi a minulosti, jednoducho ako keby jej ušla niť a tak uprednostnila lásku a aby sa nepovedalo, tak sem tam vopchala nejakú časť s duchmi/dušami-veď viete, keď už to mala byť hlavná myšlienka... A čerešničkou na torte bola organizácia ZR, ktorá mala asi vyvolávať strach, rešpekt a dôveru v jednom, ale zas som mala len pocit, že to celé je len preto, aby autorke sedel ten koniec, s ktorým mimochodom nesúhlasím. Čakala som strašidelné sny, opisy strašidelných scén, ktoré by mi vyrazili dych a namiesto toho som sa síce stretla napr. s exorcizmom, z ktorého hl. hrdinka bola takmer vynechaná, takže čitateľský zážitok jak sviňa. 
Časti, ktoré boli hlavne o akciách nehovoriac. Chýbala mi tam nejaká šťava, síce som bola rada, že konečne sa nejako príbeh rozprúdil, ale čo z toho, keď hrdinovia ako keby uviazli v jednom kruhu? Skrátka čítate o tom ako sa hryzú a bojujú o holý život, ale cítite sa tak, ako keby len pili čaj a jedli keksíky.

Snažím sa vyrovnať hlavne s tým, že táto kniha mala byť oddychovkou, lenže ja som mala veľmi veľké očakávania a nechápem, že prečo som si nedala povedať a neprečítala som si aspoň pár recenzií. Črepiny duší by sa vám mohli páčiť v tom prípade, keď uprednostňujete lásku so štipkou nadprirodzena, takže je len na vás ako sa rozhodnete a že či knihe dáte šancu, ale pre mňa osobne to bolo sklamenie.

You May Also Like

4 komentárov

  1. Super recenzia! O tejto knižke som počul také nič moc názory, ale mňa hlavne ohúrila obálkou :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa polovicu ľudí ohúrila obálkou :D Ale tak ten dej..no nič moc :D
      Ďakujem :D

      Odstrániť
  2. ahoj. Tvoji recenzi jsme si dovolili nasdílet na stránky naší komunity na Facebooku "Recenze knih a audioknih". Pokud budeš mít zájem, můžeš na našich stránkách pravidelně přispívat svými recenzemi, my je pak budeme umisťovat na Timeline stránek a zařazovat do alb podle kategorií. Děkujeme!!! Správce stránek Honza

    OdpovedaťOdstrániť