Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Mágia krvi alebo keď čary sú poznačené krvou

by - októbra 26, 2014

Autor: Tessa Grattonová
Názov: Mágia krvi
Originál: Blood magic
Pokračovanie:  Strážkyňa krvi (nezáväzné pokračovanie)
Žáner: Fantasy, YA, Paranormal

Anotácia:

Mágia spojená s krvou vždy symbolizovala dávne ľudské túžby po moci, bohatstve a nesmrteľnosti. Tentoraz má pomôcť pravde!
Začať je ľahké.
Nakresliť kruh... doprostred položiť suchý list... posypať trochou soli... odrecitovať niekoľko latinských slov... pridať kvapku krvi...

Tínedžerka Silla Kennicotová vidí všade krv. Záhadná smrť rodičov jej neschádza z mysle, neverí obvineniam, podľa ktorých jej otec zavraždil matku a potom spáchal samovraždu. Jedného dňa od neznámeho menom Diakon dostane balíček, knihu kúziel, ktoré zozbieral jej otec. Prevteľovacie, oživovacie, spútavacie... Všetky majú niečo spoločné: treba pri nich použiť krv. Na cintoríne pri hrobe rodičov Silla pokúša osud – a kúzla fungujú! Zapojí sa aj brat Reese a ešte niekto – nový chlapec zo susedstva Nick. Je zvláštny, nenávidí svoju nevlastnú matku a až akosi pridobre sa vyzná v krvavej mágii. Silla úprimne túži očistiť meno svojho otca a chce na to použiť mágiu. Lenže je tu ešte niekto, kto má obrovskú moc a záujem o získanie magickej knihy, aby tajomstvo zostalo navždy pochované. Môže Silla veriť svojej láske? A akú obeť jej treba priniesť?


Môj názor:               

Mágia krvi je obyčajná kniha, ktorá je i napriek tomu výnimočná.  A to nielen svojou nádhernou obálkou. Táto kniha v sebe ukrýva nie jeden, ale rovno tri príbehy. A všetky tri príbehy sú poznačené mágiou a krvou. 


Čo by ste robili keby ste zistili, že máte čudnú a starú knihu, ktorá v sebe ukrýva tajomstvá, o ktorých sa vám doposiaľ ani nesnívalo? Nemožné sa stane možným, a to pochopila aj Silla. Príbeh sa začína trochu netradične- na cintoríne. Silla je pri hrobe svojich rodičov s čudnou knihou a pokúša sa o niečo nemožné. No, netuší, že ju sleduje chlapec, ktorý veci chápe oveľa lepšie než ona sama. Nick je chlapec, čo sa v mágii veľmi dobre vyzná. Takže nečudujme sa, že ich osudy sú prepletené.

Kniha je písaná z troch pohľadov: Silla, Nick a záhadná žena menom Josephine. Josephinine pohľady sú z jej denníka z roku 1904. Tie zápisky boli najzaujímavejšie, samozrejme, ak si odmyslíme kúzla. Každý jeden jej pohľad bol stále zaujímavejší a zaujímavejší, a vaše mozgové  závity vďaka tomu rýchlo pochopia , čo tá žena je vlastne zač. Čiastočne.  A s čím to majú naši  hrdinovia dočinenia je na prvý pohľad oveľa horšie než sa zdá. 

Pohľady sa striedajú a strany v knihe sa otáčajú rýchlosťou blesku. Kniha nie je prepchatá akciou či zbytočnými romantickými rečami, hoci pár sa ich tu nájde. No hluché miesta si ledva všimnete. Všetko sa tu krúti okolo minulosti a súčastnosti, ktoré sú spojené s mágiou. A verte či nie, je to naozaj zaujímavé. Štýl je naozaj veľmi svieži a nájde sa tu aj pár umeleckých vsuviek. Vďaka autorkinej vynaliezavosti, ktorú nám predviedla v texte tejto knihy potvrdila nielen svoju fantáziu, ale aj to, že vie písať.

Čítali ste Mágia krvi?
Tak si nenechajte ujsť nezáväzné
pokračovanie Strážkyňa krvi! :)
Je pravda, že Silla je trošku citovo labilná a svojím spôsobom čudná, ale napriek tomu so svojím osudom kruto zápasí a nemieni sa vzdať svojho života. A okrem Nicka ju podporuje aj jej brat Reese, ktorého si obľúbite, aj keď na začiatku sa správa ako tupelo.
Nick je zas taký typický mestský chlapec, ktorý sa objavuje uprostred ničoho. No, jeho vynaliezavosť a schopnosť (ne)adaptácie ho robia tým pravým, kto Sille dokáže porozumieť a vysvetliť, aj keď svojím spôsobom, život ovplyvnený s mágiou a krvou.

No, mágia si vyberá aj svoju daň a to naši hrdinovia veľmi rýchlo pochopia. Nič nie je také ako sa na prvý pohľad zdá. Nie je každý zlosyn, čo sa chce pomstiť. A to našim hrdinom až tak rýchlo nedopne.

Mágia krvi je jednoducho kniha, pri ktorej vás prekvapí každý väčší zvrat, ktorý sa tam udeje. Ak hľadáte niečo čo bude mať veľkolepý koniec, ktorý vám vyrazí dych a ste fanúšik fantasy, tak neváhajte, pretože s veľkou pravdepodobnosťou sa vám bude kniha páčiť.  A o to menej jej koniec. 

You May Also Like

2 komentárov

  1. Síce mal príbeh zaujímavý nápad žiaľ, mňa to nebavilo. Ale keď sa to tebe páčilo, tak myslím, že kniha splnila účel :)

    OdpovedaťOdstrániť