Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

John Green? John Green!

by - marca 30, 2015

Každý má svojho obľúbeneho autora. Niekto, ako ja, obľubuje Michelle Hodkin, J.L. Armentrout, Lauren DeStefano a iní zas za svojho obľúbeného autora považujú Johna Greena.  Je asi dosť hlúpe teraz rozoberať práve Johna Greena, keďže je rovnaký spisovateľ ako každý iní. Ale tak ako má svojich fanúšikov má aj tých, ktorí ho veľmi nemusia. A presne nad otázkou, že "Prečo?" som sa zamýšľala na hodine Ekonomiky.

Prečo milovať knihy Johna Greena?

    Cidades de papel
  • Humor-Iný, jedinečný a zároveň by som ho označila za dosť jednoduchý
  • Hlboké myšlienky- Mňa vždy, keď čítam nejakú jeho knihu zaujme ako sa dokáže pohrať zo slovami a vsunúť tam pár hlbokých myšlienok, ktoré sa vám zaryjú do pamäti. (Kam zmizla Aljaška, Papierové mestá)
  • Zaujmavé nápady.- Nech si hovorí, kto chce, čo chce, páči sa mi, kde sa jeho príbehy odohrávajú. Papierové mestá mali podľa mňa zaujímavý námet, a to, že som od knihy neočakávala takmer vôbec nič ma prekvapilo, že ma tá kniha bavila, tam kde iných nudila. 
  • Postavy- Jednoduché, a tak trochu prirovnávané k terajším tínedžerom (Tu, pochopím, keď so mnou nebude niekto súhlasiť) 
  • Štýl písania- Treba tu vôbec niečo dodať?
  • Konce jeho príbehov- Tie knihy, ktoré som od neho čítala, čiže iba zatiaľ tri, tak ani jeden pár neskončil spolu, čo ma samozrejme zarmútilo, ale aj ukazuje na to, že tá naša tínedžerská prvá láska zvyčajne vždy stroskotá a ružové okuliarie, zjavne John Green nepozná, takže nám možno ukazuje tvrdú realitu, ktorou si raz každý jeden z nás musí prejsť. 

Prečo, niektorí nemajú radi knihy Johna Greena?
TFIOS💙🚬
  • Humor-práve jeho, nazvime to jedinečný humor, niektorí považujú trochu za zvrátený (Na vine sú hviezdy) a nie každému samozrejme sadne, čo je pochopiteľné.
  • Štýl písania-tak ako aj humor, aj štýl písania, niektorým nesedí. Samozrejme, nie každému sa páči štýl písania každého spisovateľa, veď to by bolo aj dosť čudné, keby sa chválil každý autor. To by ani nemalo logiku. :D
  • Postavy-plytké, bez štipky súcitu, teda ako ktoré a miestami dosť otravné. Áno, tínedžeri sú otravní :D 
  • *Námet príbehov- Nie každý chce čítať o rakovine. 
  • *Konce jeho príbehov- PRETOŽE POSTAVY SA NA KONCI VŽDY ROZHODNÚ NEBYŤ SPOLU!!!!
Vety označené * znamenajú, že nie sú to práve dôvody, ale len také moje konštatovanie, aj keď celý článok je založený z môjho konštatovania :D 

You May Also Like

3 komentárov

  1. John Green patří mezi mou top 5 :) Jeho příběhy jsou jedinečné a ojedinělé. Vždy mě dokáže svým příběhem a celkově nápadem uchvátit. Však nemám ráda knihy okolo kterých je velké haló, proto se mi také Hvězdy časem omrzely :(To však nic nemění na tom, že tento spisovatel má obrovský dar a talent. A jsem ráda, že ho předává dále pomocí literatury :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekné zamyslenie, vidno, že čo všetko je často plusom a zdá sa, že by nikdy nemohlo byť mínusom nakoniec negatívnym je. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Závisí to od toho ako sa na to človek pozrie :)

      Odstrániť