Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Online magazín LitHub

by - júla 22, 2019


To, že existujú kultúrne magazíny nie je žiadnym tajomstvom. Žiaľ, ja osobne ich až tak veľa nepoznám, ale čo sa týka online kultúrnych literárnych magazínov, tak tam sa neviem rozhodnúť, ktorý skôr mám rozkliknúť. Aj preto som sa rozhodla, že raz za čas vám predstavím nejaký ten online knižný (kultúrny) magazín. A dnes vám chcem predstaviť svoj favorit, ktorý u mňa môžete v posledných dňoch vidieť aj na instagrame.

Literary Hub

Skrátene LitHub funguje od roku 2015 a má celkom zaujímavý kontent, ktorý nie je len čisto jednotvárny. A verím, že viacerí si tam nájdete svoje miestečko. Okrem zaujímavých článkov, ktoré sú síce na rôzne témy, ale predsa sa spájajú s knižnou kultúrou, tam nájdete toho požehnane veľa. Čo je rozhodne výhoda. Neorientuje sa presne len na jeden smer a dáva priestor nielen čitateľom, ale aj redaktorom.  

Čo vám LitHub môže ponúknuť?

Okrem spomínaných článkov, vám táto stránka prináša aj recenzie, tipy na rôzne knihy, dokonca na stránke nájdete aj sekciu On Translation, ktorá ma z neznámeho dôvodu fascinuje. Každá sekcia sa venuje niečomu inému a je na vás, čo si vyberiete.

Milujete poviedky alebo poéziu? Tak máte to mať! Aj s ukážkami.
Ste fanúšik detektívok? Tak sekcia Crime Reads je stvorená ako pre vás!
Chcete recenzie? Bookmarks vás s nimi doslova pohltí, ale pozor! Nie sú to dlhé recenzie. Ale tak akurát, aby vás varovali alebo nalákali na knihu.
Ste milovník podcastov? Tak ste na správnom mieste. LitHub Radio sa počúva naozaj skvelo a dá sa pritom nielen oddýchnuť, ale zároveň si zlepšujete angličtinu (a zvykáte si na rôzne prízvuky.) A nemusím vám hovoriť, že tém je tu neúrekom.

V sekcii News and Culture (moja obľúbená) nájdete skvelé články, ktoré vás aj obohatia. A nie je to len čisto o knižnej kultúre. Nájdete tam témy na vedu, techniku, hudbu, umenie, filmy atď.
Napríklad dnešný článok v kategórii Classics: Was The Odysey the First Greek novel?
A je tam toho oveľa viac.

Aby toho nebolo málo, tak stránka skrýva toho ešte viac, ale to už nechám na vás, aby ste ju prebádali. Len vám prezradím, že organizujú aj súťaže, ktoré sú pre celý svet.

LitHub má jednoduchý dizajn, ľahko sa v ňom orientuje a všetko má svoje miesto. Chaos tu rozhodne nenájdete. Verím, že mnohých z vás si táto stránka získa. U mňa to bola láska na prvý klik. 
Nebojte sa, že je to v angličtine, nachádzajú sa tam aj cenné informácie, takže trápenie alebo nie, rozhodne to za to stojí. 

Linky:
Lithub

You May Also Like

4 komentárov

  1. Vypadá to dobře. A asi nejvíce z toho využiju podcasty, protože jsem je tuhle hledala, ale nenašla, které by mě zaujaly. A tyhle vypadají nadějně. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie podcasty sú skvelé, ja si ich veľmi užívam :3 Prajem príjemné počúvanie :3

      Odstrániť
  2. Fíha, túto stránku vôbec nepoznám, ale tuším sa oplatí spoznať, vďaka za tip!:) Hlavne na podcasty sa mrknem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa osobne prekvapilo koľko podobných stránok existuje a ešte k tomu s kvalitným obsahom. Ale práve LitHub si ma získalo najviac :3 Takže podľa mňa nebudeš ľutovať. :)

      Odstrániť