Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

The Retribution of Mara Dyer alebo veľké finále v podaní Hodkinovej

by - apríla 28, 2015

Autor: Michelle Hodkin
Názov: The Retribution of Mara Dyer
Diel: 3/3
Žáner: paranormal
Čítané v angličtine!
Mara Dyerová chce veriť, že za klamstvami, ktoré jej narozprávali je viac.
To je.Neprestáva myslieť na to kam jej hľadanie pravdy môže viesť.
Mala by. Nikdyna to ako nemyslela ďaleko bude musieť zájsť kvôli pomste.
Teraz bude musieť.Lojalita nehrá žiadnu rolu, vina a nevinnosť sa zamotajú, a osud a šanca sa stretnú v tomto šokujúcom závere príbehu Mary Dyerovej.
                                                           Odplata prišla.

Zabudnite na to čo o tejto trilógii viete. Zabudnite na veci, ktoré ste sa dozvedeli v predošlých dvoch dieloch, pretože tak či tak sa budete tápať v temnote, tak ako Mara. Pamätajte si len jedno: Nič nie je také ako sa zdá.
To čo sa nachádza v tretej časti je niečo úplne iné, niečo neobjavené, niečo čo vám spôsobí zimomriavky a miestami nočné mory.

Sledujeme ako Mara bojuje sama so sebou, o svôj život a o život svojich blízkych. To čo Mara povyvádzala v tejto časti hraničí miestami so šialenosťou, až miestami uveríte, že vážne patrí do zvieracej kazajky. Už dávno nie je to isté dievča, ako na začiatku.

V recenzii na prvú časť som Maru prirovnávala k puzzle. Teraz tú definíciu trochu spresním: Ona je poškodené puzzle, ktoré nik nezloží, kým ona to nebude chcieť. To je asi celé, čo k nej by som napísala. Slovami nemôžem opísať jej postavu,pretože aj mne niektoré súvislosti unikajú a poriadne sa v nej neviem vyznať. Myslím si, že urobí to a ona pritom urobí hento!

Mara je stratená, zúfalá, búri sa v nej kopa pocitov, čo ma trochu miatlo. Síce sa neopúšťala, čoho som sa dosť obávala, pretože vážne som nechcela čítať o plačúcej a nič nerobiacej dievčine. Občas ako keby v nej prevládali dve osoby. A tá šialená Mara mala niekedy oveľa väčšiu prevahu.Tešte sa na jej pomstichtovosť, zúfalosť a odvahu.

Flashbacky, ktoré sprevádzajú celú túto trilógiu sú v tejto časti tie kľúčové a každá jedna predstavuje jeden kľúč, ktorý pomaly, ale veľmi pomaly otvára dvere, kde sa nachádza ďalšia záhada.

Celá kniha sa nesie v tej šialenej a temnej sfére. Jediné, čo nerobí knihu až takou ponurnou sú vtipné hlášky, ktorých nie je až tak veľa, ale predsa uľahčujú atmosféru. Vďaka za Jamieho! Ako vždy všetko bolo mätúce, šialené a nervydrástajúce. Aké prekvapivé, 
To ako sa skončila druhá kniha, nás čitateľov priviedla takmer na psychiatriu. To čo Michelle povyvádzala v predošlých častiach nemá na túto časť. Podľa mňa frčala na nejakých nelegálnych látkach, ktoré jej zatemňovali miestami myseľ a vyprodukovala toto tu.

Aj by som vám prezradila viac, ale hádam nebudem spoilerovať, možno špeciálne venujem tejto trilógii článok so spoilermi, ktoré ma takmer zničili.

Slovami neviem opísať ako túto trilógiu zbožňujem! Hoci, niektorých by možno táto časť sklamala, pretože má temnejší nádych a teoreticky sa tu riešia tie isté, ale už závažnejšie problémy. A hoci, nie všetko som hneď na prvýkrát pochopila, pretože Michelle, neviem či bol to jej zámer, alebo len si to len tak načasovala, strielala na mňa jednu informáciu za druhou a ja som ich ledva stíhala spracovávať. Ale nič to nemení, na tom, že táto trilógia je moja obľúbená! A síce, aj keď táto časť nebola tá najlepšia zo všetkých troch, pretože tou najlepšou pre mňa bola určite jednotka, predsa hovorí sa, že prvé časti sú vždy lepšie ako tie ostatné, samozrejme sa nájde pár výnimiek, takže neľutujem ani jedinú dlhú chvíľu strávenú nad ňou, aj keď som prišla takmer o nervy.

Predošlé dva diely:
Čo sa stalo Mare Dyerovej?
Kto je Mara Dyerová?

You May Also Like

7 komentárov

  1. Pěkný článek. :)
    http://behindthebookshelfcz.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hm, mne nesadla už jednotka, tak som nepokračovala v čítaní, ale vždy keď čítam takúto recenziu, mám chuť vedieť, čo sa stalo ďalej.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja priam zbožňujem túto trilógiu a úprimne nevedela by som si predstaviť,že by som nevedela, čo sa naozaj stalo :D Ale tak každému sa páči niečo iné :)

      Odstrániť
  3. Jednotku aj dvojku mám doma v slovenčine, len ma trošku mrzelo, že posledný diel u nás nevyšiel. Asi aj preto som ho ešte nečítala, v originále som sa k nemu ešte akosi nedopracovala, lebo teraz mám toho fakt veľa načítanie.
    Ale som zvedavá na záver série, celé je to brutálne psycho a tie pohľady do minulosti mi tam vôbec nedávali zmysel... a Noah <3 <3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. Bohužiaľ, je len v anglickom jazyku. Ale knihu si vieš zakúpiť na hocijakom dobrom knižnom e-shope.

      Odstrániť