Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Easy? alebo tajomné zákutia....

by - decembra 18, 2015


Autor: Tammara Webber
Názov: Easy?
Originál: Easy?
Diel: 1/3
Žáner: NA
Anotácia:Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...
Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?
Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.
Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.
Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.
Easy? (Contours of the Heart, #1)Úprimne už dlhšiu dobu som uvažovala nad prečítaním knihy Easy, lenže bol tu jeden dôvod, prečo som si ju nechcela prečítať.
Až po prečítaní jednej starej recenzie od bývalej maďarskej blogerky, ktorá mimochodom ma svojimi recenziami dokáže neskutočne navnadiť alebo odradiť od čítania svojimi názormi a odôvodneniami som sa rozhodla, že si ju prečítam.
Easy sa vlastne nelíši takmer ničím od iných NA kníh, ale na druhej strane sa táto kniha nesnaží byť napodobeninou a snaží sa byť trošku originálna. Kniha ma hneď vtiahla do deja a vedela si moju pozornosť udržať až cca do polovice potom to začalo naberať trochu iný spád. Dôvodom boli hlavní hrdinovia-ako inak.

Jacqueline ako hlavná hrdinka mi celkom prirástla k srdcu na rozdiel od väčšina NA hrdiniek mi prišla aj trošku, vážne len trošku reálna. Poznáte to, keď sa v knihe rozíde chlapec s dievčaťom a dievča sa opúšťa jednu stranu a ako náhle zbadá sexy pekného chlapa s pekáčom buchiet, tak zabudne na utrpenie, ktoré prežívala ani nie pred piatimi minútami? A po prvom rozhovore alebo očnom kontakte ho miluje, pretože je úžasný, tajuplný a nesmieme zabudnúť, že je nesmierne sexy. A viete čo? Tamara sa rozhodla Jacqueline urobiť to, čo by asi naozajstné dievča robilo. Chvíľami sa opúšťala, chvíľku poškuľovala po svojom bývalom a porovnávala s ním jedného chlapca za druhým. (Teda aspoň som to ja robila :D ) Autorka ju vystihla krehko a trošku zničene. I naivne. A mne sa to nesmierne páčilo, že neupadla do zaláskovacieho módu, hneď zo začiatku.  Čo sa týka Lucasa tam som si nebola istá. Tajuplný chlapec, na ktorého nemám nijaký názor. Zvyčajne, keď sa zjaví hlavný hrdina so mnou hormóny trieskajú jedna radosť, avšak mala som pocit, že o Lucasovi asi viem toľko koľko Jacqueline. Približne do polovice som si o ňom veľkú mienku neurobila, jednoducho tam bol a mne nevadil, ale aby som sa hádzala kvôli nemu pod vlak, tak to nie. Napriek tomu ako sa kniha vyvíjala ma to neskutočne bavilo. Lucasa spoznávať za pochodu bola príjemná zmena naproti, niektorým knihám, kde presne viete čo sa stane. Dokonca to tajomstvo, čo skrýval som si myslela, že som odhalila zo začiatku. Eeee nie, neuhádla. Takže pre mňa a aj pre vás je ohromná výhoda, že hl. zápletka je oveľa závažnejšia než sa na prvý pohľad zdá.

Približne do polovice ma to nesmierne bavilo. Potom to šlo dole s kopca... Čakala som kedy sa niečo zomelie, niečo vážnejšie, avšak očakávať od polovice knihy veľké BUM nie je práve najlepší nápad, takže chvíľu som si potrpela to oťukávanie tých dvoch. Síce mi v tých častiach liezli neskutočne na nervy, pretože som čakala hádky a zaujímavé rozhovory.bohužiaľ, niekedy som mala pocit (raz!), že tí dvaja sa nemajú o čom rozprávať. O pár strán sa moje tvrdenie vyvrátilo. Takže prežila som romantické chvíľky-mimochodom neboli až tak presladené a čítanie som si potom začala zas užívať aj vďaka vedľajším postavám. (Zbožňujem vedľajšie postavy, ktoré majú trefné hlášky a nie sú len tak na ozdobu! Aj keď to tak niekedy vyzeralo.) 

Neskutočne, ale neskutočne sa mi páčili hodiny sebaobrany. A ako náhle budem mať možnosť, tak sa na nejké hodiny zapíšem. Tammara Webber sa chytila jednej témy, ktorá sa bohužiaľ, trošičku, vážne len trošičku (okrajovo), týka aj mňa.

Aj vďaka závažnej téme sa to čítalo nemsierne rýchlo a bola som prekvapená, že sa mi kniha páči. Na začiatku som si nebola až tak istá, napriek tomu si kniha na GR u mňa odniesla 5*. Aj keď to nie skvost a hrdinov by som niekedy prefackala, ale rozhodne to nebolo plytvanie časom. 

You May Also Like

0 komentárov