Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Zradné srdce

by - januára 02, 2018

Autor: Mary. E. Pearson
Názov: Zrádne srdce
Originál: The Heart of Betrayal
Diel: 2/3
Žáner: YA, fantasy

Anotácia:

V zajetí barbarského krále Vendy mají Lia a Rafe jen malou šanci na útěk. A tak je jejich jedinou nadějí spoléhat na to, že král bude příliš zaujat Liiným údajným darem, než aby je oba nechal popravit. Avšak král o ni postupně začne projevovat větší zájem, než by kdokoli z nich čekal.A samozřejmě je tu Rafe, který jí lhal, ale který neváhal obětovat vlastní svobodu, aby Liu ochránil. A stejně tak Kaden, jenž ušetřil její život a který se zmítá mezi věrností Vendě a láskou k Lie. A i celé barbarské království není tím, čím se na prví pohled zdá. A je možné, že je Lia vyvolena, aby změnila osud celého světa? 


Môj názor: 

The Kiss of Deception alebo skôr Falošný bozk/polibek bola jedna z kníh, ktorú som mala rozčítanú veľmi dlho (recenzia TU), ale aj napriek menším komplikáciám na začiatku sa ma páčila. Trochu som sa obávala pokračovania, pretože poznáme to prekliatie druhých častí, ktoré zväčša nik nemá rád, lebo autori sa len snažia vyplniť priestor medzi prvou a treťou časťou.

Bohužiaľ, ani tu sa nedá vyhnúť rozťahanému začiatku. Autorka si dala záležať na prostredí a aj postavách. Lia prvú polovicu knihy len skúma hrad, sem tam odhalí niečo, čo nedáva zmysel, ale inak sa tam nič nedeje. Ale aj napriek tomu ja som bola v napätí už od štvrtiny knihy, pretože Lia a Rafe splietajú zaujímavú pavučinu klamstiev, teda hlavne Rafe. Ale ružovo to nevyzerá ani pre jedného.

Milostný trojuholník, ktorý sa črtal vo Falošnom bozku sa tu pre mňa definitívne rozpadol. Lia mi prišla už rozhodnutá a aj vedomá svojho výberu. Síce zo začiatku to vyzeralo rôzne, ale už v polovici sa dá odhadnúť akým smerom sa to dievča vyberie. Na to koľko priestoru mal Rafe, a verte mi, že ho bolo dosť málo, tak stihol spraviť pár dosť zaujímavých rozhodnutí, takže som naozaj zvedavá akým smerom sa to bude uberať. Na druhej strane Kaden, ktorý mi ako inak vadil a liezol na nervy mi prišiel dosť miestami zbytočný. Autorka sa Rafea zbavila tým, že ho držala niekde v úzadí. Kadena použila pri kľúčových scénach a potom ho tiež držala viac menej v úzadí, do kým ho zas nepotrebovala. Avšak veľký priestor na prejavenie mala nová postava Komizar. Tento charizmatický záporák si ma získal, už len kvôli svojej krutosti a oddanosti voči svojej krajine. Aj keď bol surový, páčil sa mi už len z toho dôvodu, že sa nikdy nedalo očakávať, čo spraví. Samozrejme, že jeho rozhodnutia dosť ovplyvňovali dej a jeho vývin.

Ako som písala hore vyššie začiatok je nudnejší a aj trochu zdĺhavý. Ale autorka nás pekne oboznamuje s novým prostredím a s pravidlami. Postupne sa začne tvoriť napätie, ktoré je podľa mňa skvelo dávkované a odhaľujú sa aj rôzne čudné veci, ktoré zo začiatku nedávajú zmysel. Nové postavy, ktorých je habadej boli pre mňa zaujímavé. Nielenže sú zahalené rúškom tajomstva, ale autorka ich prináša na scénu v takých chvíľach, že som ich mala problém zaradiť k dobrým alebo k zlým postavám. Najhoršie však bolo, že som nevedela, čo od nich očakávať.

Kniha sa číta pomerne dosť rýchlo a je na vás, či ju zhltnete na jedno posedenie alebo si ju "naporcujete". Ja by som však neodporúčala zhltnúť knihu na jeden šup. Aj keď dej nie je nejako ťažký na pochopenie, ale oveľa lepšie sa dajú, niektoré veci vstrebať, keď si spravíte nejakú prestávku medzi určitými časťami. Už len z princípu.

Ešte podotknem, že to aký bol začiatok rozťahaný, tak pri konci sa stane dosť vecí, ktoré nás navnadia na pokračovanie, ktoré bude dosť zaujímavé, keďže veci, ktoré sa stali v tejto časti sú naozaj prekvapujúce. Je to síce predsa len nejaká výplň medzi jednotkou a trojkou, ale mne sa rozhodne páčila viac ako jednotka. Už len kvôli novým postavám, ktoré to celé oživili, menším a väčším klamstvám, ktoré sa tu spriadali boli naozaj skvelé a bavili ma. Preto som naozaj zvedavá, čo ponúkne pokračovanie a či to bude naozaj veľké finále hodné piatich hviezdičiek.

You May Also Like

2 komentárov

  1. Tahle série vypadá čím dál zajímavěji. Asi bych na ni měla opravdu kouknout a přečíst ji. Roztahané začátky mi nějak moc nevadí, takže by to mohlo být něco pro mě. :-)
    Super recenze. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite to aspoň skús. Mňa tiež prekvapila a naozaj neľutujem, že som sa do tejto série pustila :)
      Ďakujem :)

      Odstrániť