Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Stranger things book tag

by - júla 05, 2019

Zaprisahala som sa, že knižné tagy už robiť nebudem. Ale musíte mi odpustiť, ako fanúšik Stranger things (áno, už aj ja) som nemohla len tak odignorovať tento tag, keď som ho našla. Teda nie úplne našla, keďže som cielene nejaký hľadala. Nechcem to tu zahltiť ešte viac než to je, takže som sa rozhodla, že ja na čase sa dokopať aj k inej aktivite ako recenzie. A keďže včera mala tretia séria premiéru, tak prečo nie? Inak včera som zažila 8 hodín napätia, zlomilo mi to srdce a doslova svoju zničenú dušu kŕmim teóriami. Tretia séria sa mi veľmi páčila - až na pár detailov. Takže pre tých, ktorých seriál len čaká prajem pevné nervy a tí, ktorí ho ešte nezačali sledovať, tak mali by ste. Nebudete ľutovať. 
Ak ho niekto už vypĺňal, tak určite mi dajte vedieť, žiaľ, ja som ho na blogoch ešte nevidela (alebo sa nepamätám, že by som ho niekde videla.) Upozorňujem, že som si ho preložila sama a trochu upravila. Originál nájdete TU! A obrázky mám s pinterestu.


Zmiznutie Willa Byersa 
Prvá kniha v sérii, ktorá ťa zaujala od prvej strany, ale aj mierne zmiatla

Zber kostí od S. Shannon. Debut, ktorý sa naozaj vydaril, skvelý príbeh, ktorý ma zaujal hneď, ale ten svet... Jedna z najkomplikovanejších kníh/sérií aké som kedy čítala. Niekedy je super, keď vás autor hodí do vody a uč sa ako to tu u mňa chodí, ale pri tejto knihe som sa asi stokrát utopila, kým som to všetko pochopila. A aj tak vždy vie niečím novým prekvapiť....
The Upside Down 
 Kniha, v ktorej by si nechcel/a žiť
Akákoľvek dystopická kniha, ešte možno vo fantasy by som prežila, teda dúfam, ale čo sa týka dystopického sveta, hneď by som bola mŕtva. Viete si ma predstaviť v Hrách o život? Alebo v Potomkoch od D. Wellsa? A to sú ešte tie miernejšie. Som neskutočne nemotorný rojko, nie som stavaná na prežitie. Zo mňa by určite žiadna bad ass drozdajka, revolucionárka, rebelka nebola. Skôr by som bola tá, ktorá na začiatku umrie. Takže v mojom prípade žiadne dystopické svety.
Eleven 
Kniha, ktorú vlastníš a aj keď je v dezolátnom stave, tak ju miluješ
eleven-011

Žiadna z mojich kníh nie je v takom zlom stave. Našťastie. Ale napríklad moja milovaná Dublin Street od S. Young má natrhnutý prebal. Čo je ešte celkom dobré, keďže tú knihu mám v ruke stále a dávam si rereading mojich obľúbených častí. Okrem toho aj kolovala medzi pár ľuďmi, takže na to, že má len natrhnutý prebal, tak je ešte fakt v dobrom stave.

Mike, Lucas a Dustin 
Trilógia, ku ktorej sa vždy vrátiš, keď potrebuješ trochu potešiť/zlepšiť náladu
mikelukas-anddustin

Asi trikrát som svoju odpoveď zmenila, ale dopracovala som sa ku trilógii Moje sladké 16. storočie od R. Harris. Je to veľmi sladké, trochu vtipné a romantické dievčatá si tu užijú všetky tri časti. (Druhá časť je najlepšia ;) )

The Demogorgon 
Kniha, v ktorej je strašidelná príšera, s ktorou by si sa nechcel/a stretnúť v tmavej uličkethe-demogorgon

Hocičo z hororov. A jediný horor, ktorý som čítala je Dracula, teda ak nerátame poviedky od Edgara Allana Poa. Ale Draculu by sa ľahko dalo cesnakom obalamutiť.... Ale pri myšlienke, že by som sa mala stretnúť s Hvozdom ma striasa. Aj keď si teraz vravíte, že Hvozd nie je človek, nie v tom pravom slova zmysle, tak o to je to strašidelnejšie. Takže keby z knihy Ve stínu hvozdu od N. Novik by sa Hvozd oslobodil, tak verte, že rada privítam aj dystopický svet a nerobilo by mi problém v ňom aj žiť. Radšej umriem prepichnutá ako keby malo nado mnou niečo kontrolu.

Dr. Brenner 
Kniha so zloduchom, ktorý je manipulatívny a cieľavedomí
dr-brenner

Je kopa zloduchov a vybrať si len jedného je problém. Predsa máme tu Voldemorta,... Ale to by bola príliš jasná odpoveď. Za tie roky u mňa, ale stále vedie Levana z Mesačných kroník od M. Meyerovej. (A teraz sa verejne priznávam, že ešte MK nemám dočítané.) A ešte tu máme aj Veliteľku z Jiskry popelu od S. Tahirovej...tá žena je čisté zlo.

Nancy Wheeler 
Kniha, ktorú si nečakal/a, že budeš milovať
nancy-wheeler

Tu mám hneď niekoľko odpovedí. Ale prvá kniha, ktorá mi hneď rezonovala v hlave a bola by veľká škoda ju nespomenúť je Fever od T. Plank. Tejto romantickej knihe by ste mali dať šancu, pretože na 80% som si istá, že vás prekvapí. A toto leto sa chystám na pokračovanie (konečne!) Fever by sa dala označiť za pomalú romancu, ktorá sa odohráva v tanečnom prostredí. Vtipné na tom je, že hlavný hrdina sa tam objavuje fakt minimum. (Dúfam, že v pokračovaní ho bude viac.) Nie je to len o láske, ale nachádzajú sa tam aj problémy zo života.

Hawkins, Indiana 
Kniha, ktorá je tak trochu čudná
hawkins-indiana

Hneď mám niekoľko kníh, ktoré sú naozaj čudné a buď vám sadnú alebo nie. Napríklad Posvatné lži Minnow Blyové od S. Oakesovej, Netvor je zver od P. van Arsdalovej. Dokonca sem zaraďujem aj Píseň zimy od S. Jae Jonesovej, ktorá sa mi pre zmenu veľmi nepáčila. Takých kníh je naozaj kopa a vybrať len jednu je pre mňa problém.

Ak ste fanúšik ST, tak na internete koloval okrem tohto tagu ešte jeden, ktorý je trochu podobný ako tento. Takže ak budete pátrať, tak ho možno nájdete. (Max 5 kliknutí cez google a máte ho, teda ak ako prvý nájdete tento.) Ak vyplníte tento alebo ten druhý, tak či tak budem rada. Vidíme si pri ďalšom článku, pravdepodobne mesačné zhrnutie, už čoskoro.

You May Also Like

2 komentárov

  1. Tak to jsme na tom stejně ohledně dystopického světa. Též bych byla hned ta první osoba, která by zemřela. :D Na to přežití fakt nejsem stavěná a ještě iniciovat revoluci? To bych nezvládla. :D

    OdpovedaťOdstrániť