Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Knihy za rok 2015

by - decembra 30, 2015


  • Máme po Vianociach, Silvester je za dverami, čo znamená, že tento rok sa pomaličky blíži ku koncu. A mňa by ani za svet nenapadlo, že tento rok ubehne tak rýchlo. Naozaj rýchlo, veď je to ako keby včera, čo som písala článok ohľadom roku 2014 :D Ešte stále si pamätám ako okolo Vianoc som pošmykla a spadla na ľadovú zem pred dverami, keď som brala drevo do kozubu (A môj bok a zadok tiež.) Tento rok sa akurát môžem pošmyknúť na blate-ehm stalo sa, aj keď som skôr zakopla, ale ak sa ľad proti mne nespikne, tak moje vlastné topánky ma zradia. Vitajte v mojom svete. Čo ma nezabije, tak to poštve proti mne samú seba. Nuž tento rok som v predstihu :D Síce tento článok bude písaný inou formou ako minulý rok a najradšej by som tam pridala ešte pár kategórií, ale bez tak by to už bola na dlho.


Čo sa týka kníh. Ja viem, že na túto časť čakáte. :D
Som sa zapojila Challenge, ktorá bude v nasledujúcom článku! ;)
Inak podľa GR som prečítala 71 kníh, čo je dokopy 22,826 strán. Nuž nehádam sa! :D
Poznámka: V uvodzovkách sa nachádzajú vety z mojich recenzií a názorov z GR;) 



Knihy, ktoré ma prekvapili a ja som to nečakala

Hostitel (Hostitel, #1)Sladké zabudnutie (The Maddox Brothers, #1)Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad Překroč svůj stín (Pushing the Limits, #1)
Stepbrother Dearest

Hostiteľ- "Rozdvojená osobnosť, ktorá je v knihe zakomponovaná je geniálna!"
Sladké zabudnutie- "Strach z toho, že hl. postavy to všetko skazia bol úplne zbytočný."
Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad- ".... Hadley sa smeje = ja sa smejem, Hadley plače = ja plačem, čím to bolo.... asi zlé citové rozpoloženie, pretože moje vlastné slzy mi liezli na nervy. A to je už čo povedať."
Prekroč svuj stín- "Echo, ktorá má mega divné meno a Noah, pri ktorom už iba meno hovorí : „Som zlý chlapec a ty ma budeš milovať! "
Stepbrother dearest- Re-reading je istý! (Táňa. ďakujem za tip! :3 )

Knihy, ktoré nesplnili moje očakávania alebo tiež plytvanie mojím časom


Črepiny duší (Souls #1)Hadia špirála (Mayské proroctvo #2)After: BozkGwind: Nezabiješ?
Zore (Záblesk, #3)

Črepiny duší- "Kde je trojuholník vtedy, keď ho chcem?!"
Mayské proroctvo- "Má zachrániť svet a ona je zvedavá na opice -_-"
After-bozk- "...úprimne, keby tam nevystupovali idoly takmer všetkých dievčat do +/-15 rokov, tak stal by sa z toho „svetový“ fenomén?"
Gwind nezabiješ?- "Potom to prišlo..."
Zore- "....už nikdy viac žiaden Xavier a ani Bethany!"


Knihy, ktoré mi vyrazli dych

The Retribution of Mara Dyer (Mara Dyer, #3)Zber kostí  (Zber kostí , #1)Nocte (Nocte, #1)Origin (Lux, #4)Never Never (Never Never, #1)

The retribution of Mara Dyer- "To čo sa nachádza v tretej časti je niečo úplne iné, niečo neobjavené, niečo čo vám spôsobí zimomriavky a miestami nočné mory."
Zber kostí- "Ono to určite nie je príbeh, ktorý by ste pochopili na prvú šupu, stačí raz vypnúť mozog pri čítaní a stratíte sa v množstve informácií, ktoré sú napísané, tak že si ani neuvedomíte do čoho vás autorka zatiahla."
Nocte- "Nocte sa tvári byť nevinnou knihou, avšak vezme vám kúsok vášho normálneho rozumu a na konci nebudete vedieť či sú šialené postavy alebo vy, že ste autorke uverili."
Origin- "Toto bola tá najakčnejšia časť vôbec! Človek si myslí, že autorka zostane v tej svojej rovine, kde sa stále budú riešiť tie typické tínedžersko-mimozemské banality a ona zrazu urobí jeden väčší BUM než ten predtým... Akcia sem, akcia tam, jeden mŕtvy, druhý, tretí....a vám len s prepáčením huba padá na zem, že ČO SA TO SAKRA DEJE???!!!" 
Never never- "Nevieme akú majú minulosť, v prítomnosti sa strácajú a o ich budúcnosti radšej nehovorme. "

Kúsok od dokonalosti

Dám ti aj slnkoTrón zo skla (Trón zo skla, #1)Dorothy Must Die (Dorothy Must Die, #1)Insanity (Mad in Wonderland) (Insanity #1)
Cruel Beauty (Cruel Beauty Universe #1)Rudá královna (Rudá královna, #1)


Dám ti aj slnko- "Fascinovalo ma, keď z ničoho nič sa objavilo v zátvorke napr: V hrudi sa mi rozletelo okno, autoportrét."
Trón zo skla- "Prečo toľkí doslova zbožňujú túto senzáciu nie je záhada, ak si knihu prečítate, skôr vás napadne, že prečo ste sa do toho nepustili skôr."
Dorothy must die- "Jej opisy mi prišli reálne a aj keby napísala, že veľrybe by narástli nohy a odkráčala by, tak by som jej to zhltla aj s navijakom." 
Insanity- "Urobte svetu ďalšiu láskavosť a nechajte sa presvedčiť, že všetci sme šialení oveľa viac než si myslíme."
Cruel beauty- "Toto pre mňa nebol čitateľský zážitok, ale dokonalé predstavenie v mojej hlave, ktorého som sa nedokázala nabažiť."
Rudá královna- "Rudá královná je zmes Selekcie, Hunger Games a ešte niečoho, načo som zatiaľ neprišla, ALE je to podané takým spôsobom, že vám brada klesne k zemi."

Sklamanie roka

Fangirl
Fanúšička - "Vysoké očakávania sa zmenili na nútené čítanie, v tom najväčšom štádiu nudy, keď už vážne neviete, čo so sebou."

Najlepšia kniha roka
Volání netvora
Netvor- "Táto kniha je geniálna a ja by som ju najradšej vopchala každému okoloidúcemu do ruky so slovami: Na čítaj! A priprav si vreckovky! "





You May Also Like

7 komentárov

  1. Toto je super príspevok! :D Vážne ti moc ďakujem, pretože som si objednala Trón zo skla, Zber kostí a Hostiteľa a teraz sa nato veeľmi teším a dúfam, že sa mi to bude páčiť tak, ako tebe :D
    A je mi ľúto, že sa ti Fangirl nepáčila, pretože mne áno a veľmi :)
    A After..nuž k tomu len to, že súhlasím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :3 Nebudeš ľutovať, dúfajme :D Pri Fangirl keby som nemala také veľké očakávania, tak by to dopadlo inak :)
      Aspoň nie som sama, kto to tak vidí :D

      Odstrániť
  2. Volani netvora nej roku? Mam ji doma to bych se do ni mela brzo pustit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak s tvým názorem na Volání netvora nemůžu jinak než souhlasit :) je to skvělá knížka, plná skvělých obrázků a ten děj mi vyrazil dech.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ani neviem čo na nej milujem viac, že či tie obrázky alebo ten príbech, ktorý je neskutočný :D

      Odstrániť
  4. So sklamaním roka úplne súhlasím. Fanúšička ma vôbec nebavila.
    Nocte ma teda dosť šokovalo. Keď som sa do knihy púšťala netušila som, čo od nej môžem čakať, ale určite to nebolo to, čo som dostala. Fakt šialená jazda.
    Na Dám ti aj slnko sa už chystám, knižku som dostala pod stromček a som zvedavá, či si ma získa rovnako ako Nebe je všude.

    OdpovedaťOdstrániť