Používa službu Blogger.

Advertisement

About Me

Čitateľ + skvelá kniha + Cliffhanger = zúrivosť, sklúčenosť a kopu ďaľšíh pocitov

by - augusta 28, 2014

Neexistuje autor, ktorý by nás svojimi knihami/ príbehmi neohúril, až tak, že ho milujeme čím ďalej tým viac. Až to prekračuje normálne medze platonickej lásky, ktorá môže vzniknúť medzi čitateľom a autorom respektívne jeho knihou, a nezáleží, že autor o tom ani netuší, že nejaký taký človek existuje. Proste je to láska! Aspoň jednosmerná. Alebo sympatia? To je jedno. Jednoducho chcem povedať, že ten osudný autor nás ohúril príbehom až tak, že sa rozplývame iba pri spomenutí jeho mena alebo názvy knihy. A sme celý nadšený, že môžeme o nich diskutovať s niekým, kto toho autora obľubuje tiež. 
Lenže zvyčajne tých autor máme aj chuť zabiť. Prečo? Jednoduchá otázka, na ktorú existuje jednoduchá odpoveď. Cliffhanger!!! Alebo po našom otvorený koniec. A to nás čitateľov dokáže úplne rozčúliť a rozzúriť do nepríčetnosti. Ale skôr ako stihneme vybuchnúť v návale zlosti, pri ktorom občas hrešíme, stihneme autora aspoň na pár sekúnd až minút znenávidieť a zároveň nemo zízame na poslednú vetu, ktorá nám doslova zničila deň alebo aspoň hodinu z dňa. 




Pôvodne tu mala byť fotka obálky Mary,
 ale proste Noah! :3
Prvá taká slečna na mojom zozname je Michelle Hodkin, ktorá svojou sériou o Mare Dyerovej ma prinútila si ju zamilovať. Keby som ja vedela do čoho som sa to vôbec pustila! Na začiatku knihy zimomriavky, v strede rozplývanie sa nad Noahom (ako inak :D ) a na konci som cítila ako po maratóne a nedokázala som pochopiť, že je to koniec. Keď som otočila poslednú stránku a tam na mňa čakal nápis Koniec prvej časti, tak vám ani nemusím hovoriť, že sa mi zrútil svet. Na chvíľu sa mi mihlo hlavou, že možno je to chybný výtlačok . (Ja, viem! Absurdné! Ale na mojom mieste si to myslíte tiež!  :D ) Ešte som nečítala druhú časť, zatiaľ, už sa na tom pracuje, ale niektorí ma varovali, že to bude oveľa horšie než koniec prvej časti. A tým, že tretia časť nevyšla ani v Amerike, tak mám strach či ten koniec druhej časti vôbec prežijem! Úprimne, obávam sa ako celá táto trilógia vôbec skončí! 






Ďalšia pani na holenie, je ako inak Lauren DeStefano! Ženská jedna podarená! :D To čo si na nás pripravila mi vyrazilo dych. Jej Záhrada večnosti by sa mali volať Záhrada utrpenia!  Tak ako koniec v Pasci aj koniec Horúčky ma doslova zničil! Veď, ktorý normálny človek ukončí svoje druhé fantastické dielo, tak.... tak nehorázne napínavo?! Samozrejme, to dokáže iba Lauren! Len pre informáciu vôbec jej to nezazlievam :D Ale ja tak sa na ňu hnevám! A ešte ako! Mám na to presne tri dôvody: 
1. Nehorázne otvorene končí svoje diela!
2. Zvyčajne zabíja alebo inak poškodzuje moje obľúbené postavy.
3.Neviem s kým by mala Rhine zostať! Gabriel? Alebo Linden? To je dilema!  A to som Gabriela v Pasci nemala rada! Takže ďalší dôvod na zoznam: Donútila ma obľúbiť si Gabriela ( a aj Cecily). A ako sa táto trilógia skončí je pre mňa záhadou! 
Jediné, čo ľutujem, tak to je, že tretia časť nebude preložená. Nechápem, kto to vôbec vymyslel a asi nikdy nepochopím systém preloženie dvoch častí z trilógií (niekedy je to iba jedna časť  -_- ) alebo iných sérií.

A do tretice tu máme  Cassandru Clare! Ďalšia ženská, čo mi spôsobuje muky!  Veď, prečo nie?! Ja toho znesiem predsa veľa! Jasné, irónia ako vyšitá :D Keby som nemala prvé tri časti Nástroje smrteľníkov po kope, tak tu už asi nie som a kvôli spoilerom, ktoré boli/ sú naozaj všade, by som pravdepodobne skočila z mosta :D  
To len Cassandra si môže dovoliť urobiť z hlavných postáv príbuzných a okoreniť to zakázanou láskou, ktorá ju možno uspokojovala, ale mňa zabíjala stále viac a viac. Takže ďakujem Cassandra! :D A to ani nemusím hovoriť o štvrtom pokračovaní Nástroje smrteľníkov, z ktorej som bola zmätená! Aktuálne čítam piatu a moja zmätenosť sa zas mení na zbožňovanú úctu voči Cassandre!  Ako inak! Ale mám taký pocit, že dlho to nevydrží. Určite viete, čo nás čaká v poslednej časti! A ja sa s vami stavím, že to budú moje obľúbené postavy! Ktovie, čo si pre nás ešte pripravila!
Všetky tieto tri ženy majú neskutočný talent a dokážu nás priebehu tristo strán zničiť na prach, a aj tak ich milujeme! (Teda aspoň ja :D ) 




Ďalej tu máme aj autorské duo Thomas Lex a ich Karanténa, ktorá mi drieme na poličke. Nechcite vedieť ako viem, že to má hnusný koniec! (Hnusný zvyk čítať si posledný odstavec alebo vetu! Niekedy aj celú stranu! Áno, fackám sa v duchu a preklínam zároveň :D) 
Ďalej tu máme autorov od ktorých som ešte nič nečítala (zatiaľ) a z rencenzií od ostatných viem, že zošaliem: Richelle Mead, Rick Riordan, Veronica Roth a kopu ďalších, ktorí ma teraz nenapadajú.(Hanba mi! ) 

P.S. Neviem, prečo, ale neviem sa zbaviť pocitu, že pán James Dashner sa na tento zoznam nenávidených autorov, ktorých milujem onedlho tiež pridá! :D 

You May Also Like

2 komentárov

  1. Ty si nečítala Riordana? :o :D to musíš napraviť!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och tie pocity po prečítaní knihy od C. Clare... ale hlavne po (aspoň myslím) tretej časti Upírskej akadémie.. !! :D cliffhangery proste neznášam :D

    OdpovedaťOdstrániť